Home / Reghin / Eveniment cu și despre tineri, la Biserica „Înălțarea Domnului” din Reghin

Eveniment cu și despre tineri, la Biserica „Înălțarea Domnului” din Reghin

Biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, a găzduit miercuri, 7 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, un eveniment cultural-duhovnicesc deosebit, dedicat tinerilor. La această acțiune de suflet au participat peste 300 de tineri (elevi de gimnaziu și liceu) din protopopiatul Reghin, însoțiți de preoții parohi. Evenimentul a avut în centru participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, oficiată începând cu ora 9.00 de către un numeros sobor de preoți, dintre care amintim pe părintele protopop Valentin Vârva, părintele inspector prof. dr. Claudiu Chiorean și părintele lect. univ. dr. Ovidiu Panaite, cadru didactic universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Cu prilejul acestei întâlniri aparte, la finalul Sfintei Liturghii, părintele Ovidiu Panaite le-a vorbit tinerilor despre „Viața ca întrebare și teologia ca răspuns pentru TINEri”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către tinerii pregătiți de părintele Vasile Farcaș, preot al parohiei Reghin – Apalina, și părintele Hadrian Mălinaș, preot al parohiei Fărăgău, ajutați de clericii prezenți, precum și de tinerii din biserică. De asemenea, câțiva tineri interpreți de muzică populară au încântat auzul celor de față prin intonarea unor pricesne. La sfârșitul evenimentului, tinerii prezenți au gustat din agapa pregătită în curtea bisericii”, afirmă părintele Cosmin Matei, citat de www.reintregirea.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Excelența în matematică, susținută de Fundația „Profesor Ilisan”

A devenit o obișnuință ca la final de an școlar Fundația „Profesor Ilisan” să-i premieze …