Flamenco la superlativ, cu Vicente Amigo la ”Harmonia Cordis” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Flamenco la superlativ, cu Vicente Amigo la ”Harmonia Cordis”

Ultima seară din cadrul Festivalului Internațional de Chitară ”Harmonia Cordis”  programează astăzi, începând cu ora 20:00, în Cetatea Tîrgu Mureș,  un concert special susținut de Vicente Amigo. Artistul din Spania îi va avea alături pe scenă pe Ewen Vernal – chitară bas,  Antonio Fernández Perona – chitară, Fali Pipio – voce, Francisco González Agudo – percuții și Rafael de Utrera – voce

Vicente Amigo este considerat unul din cei mai talentați muzicieni ai generației sale când vine vorba de muzica flamenco. Acesta captivează publicul prin sonoritățile mediteraneene îmbinate cu virtuozitatea chitarei. A cântat pe toate marile scene ale lumii, iar colaborând cu cântăreți și dansatori concertele sale sunt adevărate spectacole de flamenco.  Vicente a făcut marele pas în carieră colaborând cu producătorul britanic Guy Fletcher, și a făcut înregistrări în Londra cu formații și muzicieni cunoscuți cum ar fi Dire Straits, Mark Knopfler, Capercaillie și mulți alții. În anul 1988 decide în favoarea unei cariere solo. A câștigat numeroase premii printre care premiul I al festivalului național Cante de las Minas de la Union, Premiul I al concursului international Extermadura, iar în luna mai a anului 1989 a câștigat premiul Ramon Montoya al Competiției Naționale a Artei Flamenco de la Córdoba. Primele sale albume au atras atenția marilor muzicieni, și au urmat mai multe cereri de colaborare de la artiști renumiți cum ar fi John Mc Laughlin, David Bowie, Stanley Jordan, Al Di Meola, Keith Richards, Bob Dylan, Milton Nascimento, Joao Bosco, Phil Manzanera, Paco de Lucía, Camarón de la Isla și mulți alții. În anul 1991 a cântat alături de Paco de Lucía pe scena festivalului International „Leyendas de la Guitarra”.

Compozițiile lui Vicente Amigo au câștigat numeroase premii în industria muzicală, cum ar fi premiul flamenco oferit de Music Awards sau un premiu Grammy în anul 2001. Prin ultimul său album, denumit “Memoria de los Sentidos”, Vicente se întoarce la rădăcinile muzicii flamenco, iar în colaborare cu cântăreți și dansatori de flamenco oferă o experiență completă pentru publicul de pretutindeni. Albumul său a câștigat premiul Latin Grammy pentru cel mai bun album de muzică flamenco și a fost nominalizat pentru un premiu Grammy în anul 2017. „Spectacolul de deschidere al festivalului „Harmonia Cordis” de marți, 6 august, a fost organizat de către Asociația Amphion,  ca un preludiu al Festivalui Internațional de Chitară Harmonia Cordis din Târgu Mureș. De asemenea, Asociația Amphion duce spectacolul la un cu totul alt nivel prin concertul organizat duminică, 11 august, în  Cetatea Medievală Târgu Mureș. Aceste două seri de concerte sunt incluse sub cupola Festivalului Internațional de Chitară Harmonia Cordis ediția a XIV-a, și prin această manifestație de anvergură, Asociația Harmonia Cordis alături de Asociația Amphion doresc să înflorească viața culturală mureșeană”, afirmă  Beke István Ferenc, directorul Festivalului „Harmonia Cordis”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE