FOTO: B-unicii, pelerini la Șumuleu, pe urmele Papei Francisc Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

FOTO: B-unicii, pelerini la Șumuleu, pe urmele Papei Francisc

“Pelerinajul anual aparţine moştenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradiţiilor româneşti şi ungureşti deopotrivă; este simbolul dialogului, al unităţii şi al fraternităţii”, a spus Papa Francisc în deschiderea ceremoniei religioase de la Șumuleu Ciuc.
Aceste cuvinte au reprezentat unul dintre motivele pentru care ne-am dorit să vizităm aceste meleaguri.
Altul, l-a constituit catedrala franciscană de la baza dealului Şumuleu unde ne-am așezat la coadă pentru a atinge și a ne se ruga la statuia făcătoare de minuni a Maicii Domnului, sculptată în lemn de tei, cu o înălțime de 2,27 de metri, fiind cea mai mare de acest fel din lume. În mâna dreaptă a Mariei se află sceptrul împărătesc, iar pe braţul stâng îl poartă pe Pruncul Iisus. Primul lucru care-ţi atrage atenţia atunci când păşeşti în altarul bisericii, este Trandafirul de aur, distincția din aur oferită Sanctuarului Marian de către Suveranul Pontif, aflată la stânga statuii cu puteri tămăduitoare.
De la baza dealului Șumuleu am urcat mai apoi către locul unde s-a oficiat slujba de Liturghie. Din litere de mari dimensiuni la locul evenimentului a fost scris mesajul: „misericordia” (milă, îndurare).
Aflați în preajma sărbătorii Sfintei Maria am plecat spre casă într-o armonie perfectă între trup și suflet, îmbogățiți cu haruri și simțind binecuvântarea și ocrotirea Maicii Domnului.

Dr. Anca Mariela FLOREA,
Director, Căminul pentru persoane vârstnice Târgu-Mureș

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE