Home / Cultură / Programul Festivalului Văii Gurghiului

Programul Festivalului Văii Gurghiului

Ediția cu numărul 13 a Festivalului  Văii Gurghiului va avea loc în perioada 16-18 august, pe Platoul Fâncel, comuna Ibănești. Evenimentul este  organizat de Asociația Comunităților Văii Gurghiului, cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al Instituției Prefectului Județului Mure și va reuni comunele Ibănești, Gurghiu, Hodac, Solovăstru și municipiul Reghin. Vineri, 16 august, începând cu ora 18:00, vor urca pe scenă tineri interpreți de muzică ușoară, urmați de recitalurile susținute de Florin Vos, Andreea Morariu, Silvia & DJ Rynno. Programul zilei de sâmbătă, 17 august va debuta la ora 14:00 cu ansamblurile folclorice și interpreții locali din Hodac, Gurghiu, Solovăstru, Ibănești și Reghin. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la ora 18:00, urmată de recitalurile susținute de Ansamblul „Doina Mureșului” din Reghin, Nelu Șopterean, Daiana Suceava, Cornelia Ardelean Archiudean, Ana Munteanu, Dinu Iancu-Sălăjanu și  The Motans. Programul zilei de duminică, 18 august cuprinde Sfânta Liturghie la biserica de pe Platoul Fâncel (ora 10:00), și programul la scenă care va debuta începând cu or 14:00. Vor urca pe scenă ansamblurile folclorice și interpreții locali din Hodac, Gurghiu, Solovăstru, Ibănești și Reghin. Orchestra „Hora” a Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară”, Ansamblul Profesionist „Mureșul”, soliștii Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Ansamblul „Cununa Călimanilor”, Florina Oprea, Elena Violeta Man, Andrei Romanică, Andra Ioana Matei, Costi Dumitru, Remus Bondar, Voichița Mihoc, Irina Mihoc și formația 3 Sud Est.

Programul festivalului mai cuprinde concursuri gastronomice, de fasonat  și cros montan, precum și tradiționalul foc de tabără.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

3 cazuri noi de Covid-19 în județul Mureș

Până astăzi, 11 august, în județul Mureș au fost confirmate 1094 cazuri de persoane infectate …