Share

Home / Recomadări zi de zi / „M.A.I. informat, mai puternic”, la Tabăra Robinson!

„M.A.I. informat, mai puternic”, la Tabăra Robinson!

Campania „M.A.I. informat, mai puternic”este în plină derulare. Un loc important în acest demers îl ocupă activităţile cu elevii aflaţi în taberele de pe raza judeţului Mureş.

În perioada 6 – 9 august 2019, 40 de elevi din tabăra Robinson au primit vizita reprezentanţilor instituţiilor implicate: poliţişti, jandarmi, specialişti în prevenirea traficului de persoane.

Elevii au fost atraşi în discuţii interactive adaptate vârstei lor, unul dintre punctele comune fiind importanţa respectării regulilor, în vederea protejării valorilor umane supreme: libertatea, sănătatea, viaţa.

Siguranţa rutieră şi modelele corecte de urmat pe stradă, protejarea bunurilor personale, dar şi modul de reacţie în diverse situaţii – au fost principalele teme de discuţie.

Până în prezent, peste 250 copii din taberele Sovata II, Robinson, Academia Isteţilor sau „Şcoala de vară” de la Gimnaziul „Dacia”, au fost implicaţi în acest proiect.

Instituţiile M.A.I. –  Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Serviciul Judeţean Anticorupţie, Centrul Regional al ANITP, alături de Gruparea Mobilă de Jandarmi, Poliţia Locală Târgu-Mureş, Crucea Roşie Mureş şi Salvaţi Copiii – Filiala Mureş, având sprijinul Consiliului Judeţean Mureş – ATOP şi DJST Mureş, derulează în perioada 4 iulie – 10 septembrie campania „M.A.I. informat, mai puternic”, ce vizează taberele şcolare, zonele de agrement, manifestări la care sunt prezenţi în special tinerii.

Subiectul principal al demersului îl constituie prevenirea delicvenţei juvenile, dar şi alte probleme de siguranţă: protecţia personală şi a bunurilor, siguranţa rutieră, traficul de persoane, siguranţa online.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pregătiri pentru Cupa Dance Art

Clubul Dance Art Târgu-Mureș în colaborare cu Federația Română de Dans Sportiv, Consiliul Județean Mureș, …

Share
Share