Home / Cultură / “Fiii Satului” la Cristur-Grindeni

“Fiii Satului” la Cristur-Grindeni

Comunitatea Ortodoxă Grindeni va organiza joi, 15 august, Sărbătoarea Localității Cristur-Grindeni, care va celebra „Fiii Satului”, adică acei oameni care s-au născut în Grindeni, dar care au plecat, și care acum se întorc înapoi la rădăcini.

Manifestarea va începe cu Sfânta Liturghie, la Biserica Ortodoxă, de la ora 9.00 și va dura până la 12.00. Apoi, va urma Te Deum, o slujbă de mulțumire și de laudă adusă lui Dumnezeu în anumite ocazii festive, numele acesteia venind de la un imn vechi numit ”Te Deum Laudamus…” (din latină, ”Pe Tine, Doamne, Te lăudăm…”).

La ora 13.00, va avea loc o lansare de carte intitulată „Bisericile Creștine de pe vatra satului Cristur-Grindeni”, urmată, de la ora 13.30, de vernisajul expoziției „Grindeni 730 de ani”.

De la ora 14.00, va începe un spectacol folcloric, organizat și prezentat de Septimiu Pop. Printre soliștii invitați, se numără Bianca Pop (foto), Beatrice Simioana, Tudor Pârjol, Karina Szekely, Mara Zăhan, Ștefania Petric, Diana Timofti, Maria Veronica Pop, Carmen Pop, Denisa Baghiu, Bogdan Găbudean, Mara Stuparu, Alfred Garduli, Bogdan Orban, Marian Anca, Roxana și Septimiu Pop, iar dansurile populare vor fi aduse de către Ansamblul „Șireagul” Miheșu de Câmpie și Ansamblul „Flori Mureșene” Chețani.

Alex Ionuţ ORBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFSTv Live: Ziua Națională a SUA

Emisiunea se poate urmări accesând: https://live.umfst.ro/ https://m.facebook.com/umfst https://m.youtube.com/channel/UCT15XZBMHPRCJgLGpB9mgdA 60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow …