Share

Home / Administratie / Reabilitarea străzii Gheorghe Doja a primit “undă verde” la finanțare din fonduri europene

Reabilitarea străzii Gheorghe Doja a primit “undă verde” la finanțare din fonduri europene

6,6 milioane de euro va primi proiectul Primăriei Târgu-Mureș, privind reabilitarea străzii Gheorghe Doja, proiect care prevede următoarele:
– măsuri de reducere a emisiilor de CO2 prin realizarea de benzi dedicate circulației stricte a autobuzelor ecologice separate fizic prin bolarzi de restul traficului rutier;
– piste de biciclete pe tronsonul Gara CFR – Piața Victoriei;
– modernizarea trotuarelor;
– modernizarea iluminatului public cu lămpi ecologice de tip LED;
– 200 de arbori plantați de-a lungul traseului propus pentru modernizare.


Proiectul va încuraja creșterea numărului de călători cu transportul public în comun, va duce la scăderea circulației cu autoturisme proprii în Târgu-Mureș, va contribui la creșterea vitezei de deplasare a autobuzelor în trafic și la reducerea emisiilor de CO2 provenite din traficul rutier.
Proiectul „Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu-Mureş” este finanțat prin POR 2014-2020, Axa 4 a Programului privind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

Acest proiect se alătură celorlalte 4 care au primit undă verde pentru finanțare, adică achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri, achiziția a 15 autobuze electrice de 10 metri, achiziția a 38 de autobuze hybrid, precum și proiectul privind realizarea de piste de biciclete, alei pietonale și achiziția de biciclete în zona Clinicilor.
Valoarea totală a celor 5 proiecte pe fonduri europene este de 65 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2019-2023.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Consilierii județeni, convocați la ședință

Dispoziția Nr. 442 din 22 august 2019 privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică …

Share
Share