Share

Home / Administratie / Reabilitarea străzii Gheorghe Doja a primit “undă verde” la finanțare din fonduri europene

Reabilitarea străzii Gheorghe Doja a primit “undă verde” la finanțare din fonduri europene

6,6 milioane de euro va primi proiectul Primăriei Târgu-Mureș, privind reabilitarea străzii Gheorghe Doja, proiect care prevede următoarele:
– măsuri de reducere a emisiilor de CO2 prin realizarea de benzi dedicate circulației stricte a autobuzelor ecologice separate fizic prin bolarzi de restul traficului rutier;
– piste de biciclete pe tronsonul Gara CFR – Piața Victoriei;
– modernizarea trotuarelor;
– modernizarea iluminatului public cu lămpi ecologice de tip LED;
– 200 de arbori plantați de-a lungul traseului propus pentru modernizare.


Proiectul va încuraja creșterea numărului de călători cu transportul public în comun, va duce la scăderea circulației cu autoturisme proprii în Târgu-Mureș, va contribui la creșterea vitezei de deplasare a autobuzelor în trafic și la reducerea emisiilor de CO2 provenite din traficul rutier.
Proiectul „Reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest – Centru a Municipiului Târgu-Mureş” este finanțat prin POR 2014-2020, Axa 4 a Programului privind reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

Acest proiect se alătură celorlalte 4 care au primit undă verde pentru finanțare, adică achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri, achiziția a 15 autobuze electrice de 10 metri, achiziția a 38 de autobuze hybrid, precum și proiectul privind realizarea de piste de biciclete, alei pietonale și achiziția de biciclete în zona Clinicilor.
Valoarea totală a celor 5 proiecte pe fonduri europene este de 65 milioane de euro, iar perioada de implementare este cuprinsă între 2019-2023.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

S-a deschis sezonul de schi pe pârtiile din Toplița!

Sezonul de schi s-a deschis sâmbătă pe cele două pârtii ale domeniului schiabil Topliţa, condiţiile …

Share
Share