Home / Administratie / Consulul României la Quebec, invitat special la sărbătoarea Fiii Satului Jabenița

Consulul României la Quebec, invitat special la sărbătoarea Fiii Satului Jabenița

Primăria și Consiliul Local al comunei Solovăstru organizează joi, 15 august, în premieră la Jabenița, sărbătorea Fiii Satului. Evenimentul va avea loc în centrul localității Jabenița, începând cu ora 14.

„Este un eveniment aflat la prima ediție. Ne-am gândidt să organizăm și la Jabenița întâlnirea fiilor satului, deoarece nu a fost niciodată organizat un astfel de eveniment. Din feedback-ul care îl avem, lumea este extrem de încântată, în special cei plecați de mulți ani din localitatea lor natală, care ne-au confirmat că se vor reîntoarce acasă cu prilejul acestei sărbători. Printre aceștia, o prezență importantă va fi cea a consului onorific al României la Quebec, domnul Pescăruș Sorin , care ne-a confirmat că va fi alături de noi la întâlnirea fiilor satului de la Jabenița”, a declarat Ilie Tătar Chirilă, primarul comunei Solovăstru. Programul artistic organizat cu prilejul sărbătorii Fiii Satului Jabenița aduce pe scenă ansamblurile „Coronița” și  „Dor Solovăstrean” din Solovăstru, alături de soliștii de muzică populară Ilie Ciprian, Ionuț Langa, Ovidiu Furnea, Costi Dumitru, Ionică Moroșanu, Diana Tișe, Florina Oprea, Adela Săbăduș, Bianca Pop, Ilinca Fărcaș și Ioana Iușan. Seara se va încheia cu un recital pop rock susținut de Gențiana.

„Avem pentru această sărbătoare un program artistic destul de bine conturat,  care va începe la ora 14, pe scena amenajată în centrul localității Jabenița. La ora 16 va avea loc deschiderea oficială în cadrul cărui vor fi premiate cuplurile de aur și argint, după care artiștii vor da glas cântecului și jocului popular, cele două ansambluri din Solovăstru, „Coronița” și „Dor Solovăstrean”, plus soliști îndrăgiți de muzică populară și ușoară, prin recitalul susținut de Gențiana. Pentru cei care încă mai au o incertitudine legată de ziua de Sfânta Marie, indiferent că sunt fii ai satului Jabenița sau locuitori ai comunei Solovăstru, îi așteptăm cu mare drag la sărbătoarea de la Jabenița”, a subliniat  primarul comunei Solovăstru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ATRIBUIRE. Un milion de euro pentru măturatul și spălatul străzilor din Târgu Mureș!

Primăria municipiului Târgu Mureș a atribuit, prin negociere, societății Salubritate SA Deva, în data de …