Share

Home / Slider / FOTO: „Ochelarii cu droguri” testați la Festivalul „Awake”

FOTO: „Ochelarii cu droguri” testați la Festivalul „Awake”

În perioada 15 – 18 august, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș a realizat activități adresate tinerilor care au participat la Festivalul “Awake” desfășurat în localitatea Gornești.
„În acest sens, specialiștii și voluntarii antidrog au pus la dispoziția persoanelor interesate ochelarii care simulează efectele induse de consumul de alcool şi droguri ilegale. Participanții la festival au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri – dezorientare, modificarea percepției, deficiențe de vedere, schimbarea culorilor, grad ridicat de incertitudine, senzația de pierdere a controlului – precum şi „ochelarii de alcool” ce simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge – obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie / dezorientare şi tulburări de echilibru”, au transmis reprezentanții Agenției Naționale Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș.
De asemenea, pe toată durata festivalului, specialiştii Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș, însoţiţi de voluntari antidrog, au oferit informații tinerilor cu privire la problematica drogurilor.
Ochelarii au fost achiziţionaţi în cadrul proiectului local “Educație pentru siguranță” cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureș, pentru a fi folosiţi în activităţile de prevenire a consumului de droguri.

(Redacția)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se reiau cursurile gratuite de înot pentru copii din Târgu-Mureș!

Începând cu data de 30 septembrie, vor fi reluate cursurile gratuite de înot pentru copii …

Share
Share