Home / Cultură / Se apropie o nouă ediție a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST

Se apropie o nouă ediție a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST

Tîrgu Mureșul devine din nou, în ultima săptămână a lunii august, un centru european al massmedia electronice. Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST își deschide porțile și transformă Cetatea medievală din Tîrgu Mureș într-o cetate a filmului și televiziunii.

Juriul de preselecție și-a încheiat misiunea într-un timp record și cu un efort deosebit. Au rămas în selecția finală 65 de producții din România, Republica Moldova, Franța, India (coproducție Canada) și Iran.

SIMFEST își continuă misiunea asumată de a fi o platformă non-formală de pregătire a profesioniștilor din media electronice, cu masterclass-uri susținute de experți de cea mai înaltă valoare din România și Scoția.

Juriul internațional are în componență specialiști recunoscuți în toată lumea din România, Franța, Anglia și Austria.

Mai presus de toate, însă, SIMFEST va fi și anul acesta un complex cultural, cu proiecții publice de filme artistice și documentare, concerte, expoziții, recitaluri, premiere cinematografice, și lansarea unor cărți deosebite. Va avea și cea mai „tare” expoziție de tehnică video, unicat până acum în Transilvania. Totul se va desfășura sub semnul prieteniei.

Și nu uitați de Ziua Limbii Române, în 31 august. Va fi celebrată așa cum se cuvine, cu o mulțime de evenimente. Dedicata echipă a festivalului vă va primi și vă va introduce în atmosfera SIMFEST. Sunteți așteptați în Cetatea medievală care va fi, pentru o săptămână, între 26 august și 1 septembrie, Cetatea Filmului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Decese noi puse pe seama COVID-19

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis luni, 18 ianuarie, prin intermediul unui buletin …