Maximizează spațiile mici cu mobilă de bucătărie în mod eficient Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 1206 Vizualizări

Maximizează spațiile mici cu mobilă de bucătărie în mod eficient

De cele mai multe ori bucătăria nu este un spațiu favorizat, dimpotrivă chiar limitat ca suprafață. După ce se montează dulapurile și electrocasnicele, adesea constați că nu prea a mai rămas loc. Amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni, care îți limitează spațiul de mișcare, de lucru și de depozitare, poate deveni de cele mai multe ori o adevărată provocare. Cum ai putea face dintr-o bucătărie mică, indiferent de formă (pătrată, lungă și îngustă), o bucătărie funcțională, confortabilă și spațioasă, așa cum ți-ai dorit mereu?

Răspunsul se află în alegerea inteligentă a unui model de mobilă bucătărie Acaju maximizând spațiul de care dispui în mod eficient. Ultimele tendințe de design interior recomandă renunțarea la bucătăriile reci și impersonale și promovează conceptul unei bucătării cu viață, culoare, model, textură și lumină, care să reflecte stilul fiecărui proprietar.

Stilul modern și minimalist este trendul anulul 2019 pentru mobilierul de bucătărie. Se va opta pentru mai multe rafturi deschise, pe depozitarea pe înălțimea peretelui, maximizând spațiul de care dispui. Astfel, stocarea vizibilă devine o soluție optimă și vei putea scoate la iveală cea mai colorată veselă pe care o ai.

 

Trucuri pentru a câștiga mai mult spațiu în bucătarie

 

Aspectul funcțional al bucătăriei nu trebuie să fie ignorat în 2019. Alege electrocasnicele cele mai potrivite pentru nevoile tale, având în vizor că bucătăria modernă pune foarte mult accentul pe economie de spațiu. Într-o bucătărie modernă, aparatele electrocasnice sunt integrate discret în cadrul mobilierului. Frigiderul se ascunde în spatele unei uși, hota este incorporată, iar mașina de spălăt vase își face loc în dulapul cu rol de bar.

Există multe trucuri prin care prin care o bucătărie mică poate fi perfect funcțională și organizată:

  1. Culori deschise. Culorile deschise sau pastelate reflectă lumina și lasă impresia că spațiul este mai mare decât în realitate. Cu cât ai mai multe culori diferite, cu atât spațiul va părea mai aglomerat și mai mic.
  2. Electrocasnice incorporabile. De cele mai multe ori electrocasnicele incorporabile pot ocupa mai puțin spațiu decât cele neincorporabile. În plus planifică atent spațiile de depozitare și ține cont de dulapurile sau sertarele rămase libere după ce integrezi în mobilier electrocasnicele precum: cuptorul, hota, aragazul, frigiderul, mașina de spălat vase.
  3. Electrocasnice de mici dimeniuni. Alege electrocasnicele de dimensiuni mai reduse, categoria small, care sunt la fel de practice și eficiente mai ales dacă familia ta nu este una foarte mare. Există masini de spalat vase cu lățimea de 45 de centimetri față de 60, plite incorporabile cu doar două spații pentru gătit, cuptoare și frigidere de dimensiuni reduse, etc.
  4. Chiuvetă cu o singură cuvă. Chiar dacă la modă sunt chiuvetele mari, achiziționează o chiuvetă cu o singură cuvă și fără blat lateral destinat scurgerii și depozitării vaselor sau alimentelor.
  5. Mobilier pentru colțuri. Dacă ai mobilier dispus pe două laturi în formă de L, sau trei în forma de U, ai la dispoziție o zonă unghiulară, care ignorată poate duce la irosirea de spațiu prețios. În prezent există elemente de feronerie foarte ingeniose care contribuie la maximizarea și optimizarea spațiului disponibil în astfel de corpuri de mobilier.
  6. Organizatoare. Dotează bucătăria cu organizatoare și separatoare pentru ustensile, ele într-adevăr îți vor salva spațiul.
  7. Sertare mari. Pentru bucătării mici, sunt recomandate dulapurile de dimensiuni mari: ușile de 60 cm și sertare înalte. Evită sertarele și dulapurile mici pentru că vor aglomera vizual spațiul bucătăriei.
  8. Sticlă, oglindă, suprafețe lucioase. Folosește elemente din sticlă transparentă pentru a mări vizual spațiul pentru masă, sertare cu geamuri, plafonieră, diverse accesorii. Folosirea oglinzilor este eficientă în spațiile mici, mulți designeri de interior recomandând placarea peretelui de deasupra blatului de lucru cu o oglindă. În acest fel, bucătăria ta nu va părea doar mai mare, ci și mai luminoasă. Același lucru îl poți obține și cu ajutorul suprafețelor lucioase, acestea vor reflecta lumina naturală și spațiul va părea mai luminos. Alege de exemplu aparate de bucătărie din inox, plăci ceramice glazurate sau vopsea satinată, corpuri de iluminat din sticlă transparentă.
  9. Lămpi încorporate. Pentru iluminat, se recomandă lămpile încorporate sub dulapurile suspendate și oriunde e nevoie de lumină suplimentară.
  10. Mobilier modular. Mobilierul modular și multifuncțional, de dimensiuni mici, cu corpuri simple, dă impresia unui spațiu neîncărcat, aerisit.

 

 

 

          Planifică inteligent și practic spațiile de depozitare și aranjează-ți obiectele pe niveluri

 

Pentru o amenajare confortabilă si ergonomică în bucătărie este important un mobilier funcțional, care utilizează zonele de depozitare pe verticală, mai degrabă decât pe orizontală. Utilizează inteligent spațiul, de exemplu, obiectele des folosite ar trebui depozitate la o înălțime accesibilă, sub blatul de lucru sau pe primul nivel al dulapurilor.

Utilizează inteligent înălțimea pereților și orientează-te spre dulapuri înalte care oferă mai mult spațiu de depozitare. Ordonarea alimentelor și ustensilelor din bucătărie și eliberarea, pe cât posibil, a zonei de lucru oferă un aspect mai aerisit întregii bucătării. Mai mult, dacă spațiul îți permite, proiectează dulapuri chiar și deasupra frigiderului sau a hotei, cu mențiunea de a avea grijă ce pui pe rafturile montate deasupra aragazului pentru că există riscul ca obiectele depozitate să se murdarească de câte ori gătiți.

https://www.acaju.ro/set-mobila-bucatarie-premioc/

 

Obiectele ușoare mai rar folosite se depozitează în partea superioară, iar cele grele, ca tigăile și oalele, vor fi păstrate cât mai jos, eventual lângă plită. Este foarte dificil să găsești obiectele aflate în partea inferioară, când nu ai vizibilitate și accesibilitate decât la primii 20 cm. Dacă există obiecte la care nu ajungi, schimbă-le poziția sau alege sertare verticale sau orizontale, cu extensie completă, care îți oferă vizibilitate și acces neîngrădit asupra obiectelor depozitate în spate.

 

Farfuriile și paharele se depozitează deasupra sau lângă chiuvetă și mașina de spalat vase, condimentele lângă zona de gătit, iar alimentele lângă zona de lucru. Fructifică orice loc liber, de exemplu adaugă un dulap suspendat deasupra combinei frigorifice pentru a crea un spațiu în plus pentru depozitarea ustensilelor de bucătărie.

 

Majoritatea persoanelor nu dispun de un spațiu generos de depozitare în bucătărie, de aceea propunem optimizarea spațiului de depozitare în mod inteligent. Poți folosi sertare și în dulapuri înalte, dulapuri de colț sau sub chiuvetă. Folosește-te de tăvi pentru tacâmuri, coșuri de gunoi, suporturi pentru veselă, scurgător de vase, cutii, coșuri, despărțitoare longitudinale sau transversale, adică compartimentări sau organizatoare pentru sertare, partiții suplimentare ce asigură un plus de ordine, deci și de spațiu.

 

Mobila bucătărie din catalogul Acaju. de tip insulă, dotată cu spații de depozitare de jur-împrejur se poate dovedi foarte utilă, mai ales în locuințele foarte mici. Rafturile suspendate și cele pe colț trebuie integrate și ele în designul unei case gândite special pentru eficientizarea spațiului. Ideal ar fi să ai cât mai multe rafturi suspendate, pe care să depozitezi o parte din farfurii și pahare, dar și elemente decorative. Poți apela la mici coșulete și tăvi pentru organizarea ustensilelor și a obiectelor mici. Astfel vei avea o bucătărie mai organizată iar lucrurile vor fi mai la îndemână.

 

Cauți mobilă de bucătărie funcțională pentru spații mici? Intră pe Acaju.ro și alege dintr-o gamă variată de piese de mobilier bucătărie recomandat de Acaju pentru cele mai diverse gusturi!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE