SIMFEST 2019, pe ultima sută de metri Eveniment
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

SIMFEST 2019, pe ultima sută de metri

SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți, aflat la a XVI-a ediție, transformă orașul și în acest an într-un centru european al massmedia electronice, iar Cetatea medievală într-o cetate a filmului și televiziunii.

Maratonul de evenimente culturale începe luni, 26 august, se încheie duminică, 1 septembrie și cuprinde, pe lângă competiție: proiecții publice de filme artistice și documentare, masterclass-uri incitante, concerte, expoziții, recitaluri și lansarea unor cărți deosebite.

Juriul are în componență specialiști recunoscuți internațional din România, Franța, Anglia și Austria. Au rămas în selecția finală 65 de producții din România, Republica Moldova, Franța, India (coproducție Canada) și Iran.

SIMFEST își continuă misiunea asumată de a fi o platformă non-formală de pregătire a profesioniștilor din media electronice, cu masterclass-uri susținute de experți de cea mai înaltă valoare din România și Scoția, în cadrul Școlii de vară. Directorul de imagine Ovidiu Gyarmath, membru al Romanian Society of Cinematography (RSC) își propune să realizeze câteva experimente legate de imaginea de film și televiziune. Prof. univ. dr. Laura Baron va susține un seminar despre editarea imaginii și tehnicile utilizate în televiziune, film și publicitate. Regia de film documentar este o altă tema care va fi abordată în cadrul Școlii de vară. Toți cei prezenți îl vor reîntâlni pe regizorul Copel Moscu, unul din vârfurile de lance ale celebrei generații de documentariști români ai anilor ’80 și vor afla care sunt tendințele din domeniu. Un alt masterclass care nu trebuie ratat de jurnaliști și de pasionații de media este cel susținut de fondatorul Caledonia Media din Edinburgh, Charles Fletcher, MBE. Vom asista la o comparație între stilurile american, anglo-saxon și est-european atunci când vorbim de știrea de televiziune.

Participarea la cele patru evenimente este gratuită, iar înscrierea se face pe adresa de mail office@simfest.ro.

În acest an, organizatorii se bucură să prezinte publicului și cea mai „tare” expoziție de tehnică video, unicat până acum în Transilvania. Nu a fost uitată nici Ziua Limbii Române, care va fi celebrată în 31 august așa cum se cuvine, cu lansări de carte, simpozioane și alte evenimente speciale.

Din festival nu lipsește nici muzica. Printre artiștii invitați se numără și formația Țapinarii. În plus, la program se adaugă un spectacol de teatru, călătorii de documentare în județul Mureș și multe alte evenimente care fac ca festivalul SIMFEST să fie un adevărat complex cultural.

SIMFEST – Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți este organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș și susținut de Primăria Municipiului Tîrgu Mureș și Primăria Sângeorgiu de Mureș. Programul complet, precum și alte informații referitoare la invitați și evenimentele care vor avea loc în cadrul festivalului sunt disponibile pe pagina de Facebook Simfest Romania, pagina de Facebook a evenimentului Simfest XVI și www.simfest.ro. De asemenea, puteți găsi accesa și pagina de Instagram a festivalului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE