Home / Recomadări zi de zi / Recomandări pentru siguranţă în trafic

Recomandări pentru siguranţă în trafic

Pentru a circula în siguranţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş recomandă:

– Conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

– Respectaţi regimului legal de viteză, întrucât viteza reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.– Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

– Totodată bicicliştilor li se recomandă ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când se deplasează în grup, numai în coloană câte unul. Să nu circule cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Motocicliştilor le recomandăm să sporească atenția la viraje şi intersecţii, să păstreze contactul vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să le intersecteze traiectoria, să utilizeze cască şi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti, reflectorizante.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Echipa Rotary Club Târgu-Mureș Maris, implicată în lupta împotriva Covid-19

În condițiile actuale, în care presiunea creată de pandemia cu Covid-19 se simte din ce …