Home / Administratie / Cristeștiul în haine de sărbătoare. FOTO

Cristeștiul în haine de sărbătoare. FOTO

Distribuie

Cea de-a III-a ediție a Zilei comunei Cristești s-a bucurat de o vreme foarte prielnică pentru locuitorii comunei mureșene de a ieși împreună la aer. Sărbătoarea a debutat cu o defilare pe biciclete, pornită din fața Primăriei. Alaiul, cu mic cu mare, a străbătut străzile comunei și a poposit în locul special amenajat lângă Grădinița veche, de pe strada Școlii, unde erau puse la punct ultimele detalii pentru buna desfășurare a evenimentului. Tarabele cu gustări, băuturi răcoritoare, bere sau suveniruri își așteptau clienții, caruselele din parcul de distracție erau asaltate de la prima oră de către cei mici. În fața scenei, sub corturile special pregătite pentru a adăposti oaspeții de razele toride ale soarelui au luat loc sute de paricipanți. În primele rânduri se aflau cele 12 cupluri care în cursul anului 2019 și-au sărbătorit sau urmează să-și aniverseze 50 de ani de căsnicie, „Nunta de aur”.

Este ziua noastră, sărbătoarea noastră, a tuturor

După intonarea Imnului, cuvântul de deschidere l-a adresat Kovács Edit, primarul comunei, rostit după urarea de „bine ați venit la Ziua comunei Cristești”, adresat cu multe emoții de către una dintre tinerele vlăstare ale comunei. „Bine ați venit amicii mei, cu mult drag v-am așteptat, poarta e deschisă, ca de obicei, cu ochii la cărare am stat. Este o zi specială, ziua noastră, a tuturor locuitorilor comunei Cristești. Cu această ocazie nu am găsit loc pentru gânduri mărețe și sfaturi ingenioase, așa cum mulți se așteptau. Voi rosti un singur cuvânt, unul simplu, dar pe care îl voi repeta de mai multe ori. Acest cuvânt este MULȚUMESC! Îi mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu, pentru că mi-a dat șansa și puterea de a organiza această a treia ediție. Mulțumesc familiei mele pentru că a fost alături de mine, în ciuda faptului că în ultimii trei ani i-am alocat mai puțin timp decât ar fi fost nevoie și decât ar merita. Mulțumesc invitaților care au acceptat să fie azi aici, alături de noi. Mulțumesc conducerii și personalului Școlii Gimnaziale Cristești pentru sprijinul constant acordat pentru desfășurarea tuturor activităților sociale și culturale. Mulțumesc celor opt echipe care s-au înscris la concursul de gătit, echipe care, pe lângă provocarea de a-și dovedi talentul în arta gătitului, au dat dovadă de mult curaj și putere de a sta pe o vreme caniculară lângă un foc. Prezența lor aici spune mai multe decât oricâte cuvinte. Mai mulțumesc echipelor din Consiliul Local care au înțeles că această zi este așteptată cu multă bucurie și nerăbdare, aprobând organizarea și acestei ediții. Mulțumesc celor 25 de sponsori, fără de care acest lucru nu ar fi fost posibil. Simplul fapt că numărul acestora este atât de mare dovedește faptul că acești oameni cred în noi, în munca noastră. Priviți acum în jurul nostru și imaginați-vă cum arată acest loc într-o zi obișnuită. Ar fi un loc gol, cu iarbă și buruieni. Ceea ce vedeți acum este rezultatul muncii unei echipe, a unor oameni care au făcut mari eforturi pentru ca noi toți să avem o sărbătoare frumoasă. Acești oameni se află aici și vor veghea pe parcursul întregii zile ca totul să decurgă în cele mai bune condiții, iar munca lor va continua și mâine, după această sărbătoare. Toți aceștia merită mulțumiri din partea noastră”, au fost cuvintele adresate de edilul comunei.

„Este sărbătoarea oamenilor, nu a politicienilor”

Festivitatea a continuat cu un scurt discurs din partea viceprimarului și s-a încheiat cu binecuvântarea reprezentanților bisericilor ortodoxe și catolice.

„Salutăm prezența ivitaților care ne onorează cu prezența, mulțumim reprezentanților bisericilor ortodoxe și catolice. Este sărbătoarea noastră, a românilor, maghiarilor și țiganilor din comună. Toți merită o dată pe an o întâlnire sufletească, în care să se distreze, să-și spună păsurile, să ne aprecieze munca, sau să ne critice atunci când nu facem treabă. Nu trebuie să mergi la cetățeni din patru în patru ani, trebuie să-ți respecți promisiunile făcute, să-i respecți în primul rând, astfel vei fi respectat atunci când ai nevoie. Nu vom vorbi astăzi despre realizările comunei, azi este sărbătoarea oamenilor, nu a politicienilor”, a spus viceprimarul Anghel Chiorean, încheind cu urarea de La mulți ani adresată celor care își vor sărbători onomastica în curând, cu ocazia sărbătorii religioase Tăierea capului sfântului Ioan Botezătorul.

Primul eveniment din cadrul programului a fost cel al acordării Diplomelor de Fidelitate celor 12 perechi care în cursul acestui an își sărbătoresc aniversarea a celor 50 de ani de căsnicie. Cu unele cupluri reprezentate în unele cazuri de un singur membru, motivele fiind ușor de înțeles, aceștia au fost felicitați de către edilii aleși, după care s-a derulat un bogat program artistic și cultural. Pe scenă au urcat mai întâi cei din trupa Pora Zoli&Stone Hill, cu un program interactiv adresat celor mici, după care au evoluat pe rând interpreți locali și invitați speciali. Programul artistic l-au încheiat trupa Titan și Gențiana, iar seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

„Este o zi așteptată cu sufletul la gură”

Pe parcursul întregii sărbători, eprezentanții Primăriei s-au aflat în mijlocul locuitorilor comunei, sărbătoarea fiind una care a scos în evideță necesitatea desfășurării acestor sărbători în fiecare localitate.

„Se simte că această sărbătoare a fost dorită de către locuitorii comunei. Oamenii așteaptă deja cu sufletul la gură această zi. Acest lucru s-a resimțit cel mai bine la prima ediție, când au fost oameni care au venit la mine și mi-au mulțumit, dezvăluind că au avut astfel ocazia să se întâlnească cu unii cu care nu s-au întâlnit de cinci ani, sau chiar zece ani. Parada pe biciclete s-a dovedit și ea o idee foarte bună, a fost primită cu multă bucurie de către toți, în special de copii. Este singurul eveniment care este adresat tuturor locuitorilor comunei, iar cu această ocazie oamenii au ocazia să stea împreună, să socializeze. Neajunsuri nu pot spune că avem, deși se cunoaște faptul că niciodată nu poți să-i mulțumești pe toți. Așteptările sunt mari, foarte diferite și este greu să stabilești programul pe placul tuturor. Unii nu agrează acest lucru, dar nu evenimentul în sine. Din diverse motive au ceva înpotrivă, dar mai degrabă față de inițiator”, a declarat Kovács Edit.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.