Home / Business / Liberalii propun vouchere de vacanţă pentru angajaţii din sectorul privat

Liberalii propun vouchere de vacanţă pentru angajaţii din sectorul privat

Partidul Naţional Liberal propune eliminarea inechităţilor salariale între angajaţii din sectorul de stat şi cei din sectorul privat, a anunţat vineri, 23 august, într-o conferinţă de presă, senatorul Cristian Chirteş, liderul PNL Mureş.

3,7 milioane de beneficiari

Potrivit preşedintelui PNL Mureş, liberalii au iniţiat şi depus la Camera Deputaţilor un amendament care prevede acordarea de vouchere de vacanţă în valoare de 1.400 de lei/ an/ persoană pentru angajații din mediul privat, care să poată fi deduse din impozitul pe venitul microîntreprinderilor, respectiv din impozitul pe profit.„Noi, ca Partid Naţional Liberal, avem scris un proiect de lege în care voucherele de vacanţă să se ofere şi angajaţilor din mediul privat. Sunt peste 3 milioane de angajaţi în mediul privat, 3.700.000, aproape 4 milioane, care iată pot beneficia de aceste vouchere de vacanţă. Chiar ieri (joi, 22 august – n.r.), în şedinţa Biroului Politic am dezbătut acest subiect împreună cu Organizaţia Oamenilor de Afaceri, care în unanimitate ar fi bucuroşi dacă şi ei ar putea să ofere aceste vouchere de vacanţă angajaţilor din mediul privat, bineînţeles pe modelul tichetelor de masă sau într-o prevedere legală ca aceste cheltuieli să fie deductibile. Repet, Partidul Naţional Liberal salută aceste vouchere de vacanţă dar cred că nu numai cei din sectorul bugetar trebuie să obţină aceste vouchere, ci noi ne vom lupta începând din sesiunea care începe în 1 septembrie ca şi cei din mediul privat să obţină aceste vouchere de vacanţă”, a declarat senatorul Cristian Chirteş.

Totodată, liderul liberalilor mureşeni a mai fost de părere că acordarea de vouchere de vacanţă angajaţilor din sectorul privat va avea ca efect stimularea industriei turismului şi creşterea încasărilor suplimentare la bugetul de stat.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Covid-19. Razie Poliție – Armată – Jandarmerie la Târgu-Mureș!

La acest moment, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, alături de jandarmi, poliţişti …