Home / Cultură / 5 artiști, o rezidență și o expoziție – „Pădurea Rotundă VIII“ la Camera K’Arte
Lucrare realizată de Norbert Filep

5 artiști, o rezidență și o expoziție – „Pădurea Rotundă VIII“ la Camera K’Arte

Expoziția „Pădurea Rotundă VIII“ este rezultatul unei rezidențe de șapte zile derulată la Reghin între 5-11 august și organizată de Asociația K’Arte. În acest interval, cinci artiști contemporani au fost invitați să dezvolte proiecte inspirate de contextul local, oferind astfel perspective noi asupra comunității, a cadrului urban sau natural în care trăim. Lucrările sunt rezultatul observațiilor și intervențiilor artiștilor în relație cu orașul, oamenii, sensibilitățile și idiosincraziile lor, așa cum le-au putut exprima din interacțiunea fugitivă cu comunitatea locală.

Artiștii expozanți sunt Csiki Csaba (Ungaria / România), Daniel Djamo (Belgia / România), Norbert Filep (România), Lea Rasovszky (România) și Irina Spînu (România).

„Anul acesta la Pădurea Rotundă s-a întrunit un grup cu reflecții foarte alerte, fie în relație cu forme și vizualități specifice, fie asupra conceptelor și fenomenelor sociale. Printre temele abordate de artiști apar rețelele care leagă un oraș mic cu societatea întreagă și la nivelul global, abstracțiunile relațiilor interetnice, absurditatea lucrurilor obișnuite, limitările și potențialitățile trupului sau posibilitățile care se manifestă când ceva cunoscut se dezintegrează. În expoziție se formează o intersecție cu adevărat captivantă a obiectelor, simbolurilor, formulelor (vizuale/verbale/mentale/informaționale) și a abstracției“, consideră Kata Ungvári-Zrínyi, critic de artă.

Expoziția este deschisă la Camera K’Arte (Str. George Enescu nr. 2, Târgu Mureș) și va putea fi vizitată până în 15 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident cu o victimă, lângă Luduș

Joi, 2 decembrie, în afara localității Luduș, pe DN15E60, la kilometrul 30 + 300 de …