Doliu la Ansamblul „Mureşul”. S-a stins din viaţă un titan al culturii mureşene Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 15237 Vizualizări

Doliu la Ansamblul „Mureşul”. S-a stins din viaţă un titan al culturii mureşene

Fostul director al Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul” din Târgu-Mureş între anii 1990-2010, Iosif Titi Boantă, s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani.

Tristul anunţ a fost făcut luni, 26 august, de actualul director al ansamblului, Barabási Attila-Csaba, printr-o postare pe Fabebook.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Dl. director Iosif Titi Boantă!”, a scris Barabási Attila-Csaba.

Potrivit site-ului Ansamblului Artistic Profesionist “Mureşul”, Iosif Titi Boantă s-a născut în 12 martie 1948 la Săuşa Mureş, şi a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii “Babes Bolyai” Cluj Napoca. Şi-a început activitatea ca profesor de sport la Școala Generală Ungheni Mureş în perioada 1971-1985. În aceiaşi perioadă 1971- 1982 a activat ca dansator la Ansamblul “Brăduleţul” al Casei de Cultură a sindicatelor din Târgu-Mureş şi în cadrul Ansamblului “Şireagul” al Azomureş Târgu-Mureş unde în perioada 1981-1983 a fost şi coregraf. Încă din facultate a fost membru fondator al Ansamblului “Mugurelul” al universităţii clujene alături de care a susţinut mai multe spectacole în ţară şi peste hotare. În perioada 1971-1985 a înfiinţat un ansamblu de copii pe lângă Școala Generală din Ungeni cu care a câştigat mai multe premii naţionale. Din anul 1985 până în anul 1990 a fost instructor principal la Casa de Cultură a Tineretului Târgu-Mureş. Aici a înfiinţat Ansamblul “Junii Mureşeni” cu care a obţinut mai multe premii pe plan naţional şi a efectuat mai multe turnee în Europa şi Asia, în anul 1991 acest ansamblu s-a desfiinţat urmând ca majoritatea membrilor lui să devină dansatori profesionişti în cadrul Ansamblului Artistic Profesionist “Mureşul” unde devine director din anul 1990.
“Timp de 20 de ani respectiv până în anul 2010 conduce această instituţie de spectacole atingând cele mai înalte cotaţii în cadrul ansamblurilor profesioniste atât pentru secţia română cât şi pentru secţia maghiară. Cu acest minunat colectiv artistic realizează sute de spectacole în ţară şi peste hotare reuşind să aducă în faţa spectatorilor valorile deosebite ale tradiţiilor noastre populare în cadrul spectacolelor premieră pe care le organizează”, se precizează pe site-ul Ansamblului Artistic Profesionist “Mureşul” din Târgu-Mureş.

Redacţia cotidianului Zi de Zi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

(Redacţia)

 

Top of Form

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE