Home / Invatamant / „UAT’s next?“ – bilanțul unui proiect dedicat absolvenților Universității de Arte din Târgu Mureș
Imagine de la conferința de presă (Sursă foto: UAT Târgu Mureș)

„UAT’s next?“ – bilanțul unui proiect dedicat absolvenților Universității de Arte din Târgu Mureș

Distribuie

Universitatea de Arte din Târgu Mureș a organizat în foaierul Teatrului Studio conferința de încheiere a proiectului „UAT’s next? Îmbunătățirea accesului pe piața muncii a absolvenților Universității de Arte din Târgu Mureș prin facilitarea activităților de învățare în mediul de muncă real național și european”, care s-a desfășurat în perioada 29 august 2018 – 28 august 2019.

Valoarea totală a proiectului a fost de 885.584,84 lei, din care valoarea cofinanțării UE a fost de 867.873,21 lei.
Obiectivul proiectului a constat în creșterea numărului absolvenților Universității de Arte din Târgu Mureș care își găsesc un loc de muncă în urma accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare / inovare, precum și sprijinirea tranziției studenților de la școală la piața muncii prin participarea la stagii de practică.

Au luat cuvântul: lect. univ. dr. Eugen Păsăreanu, manager de proiect, lect. univ. dr. Traian Moldovan, psiholog și consilier de orientare în carieră în cadrul proiectului și conf. univ. dr. Maria Magdalena Janosi, responsabil financiar al proiectului.

Rezultatele proiectului

În urma derulării proiectului, 110 studenți ai UAT de la Facultatea de Arte în limba română și de la Facultatea de Arte în limba maghiară au fost sprijiniți în trecerea de la studiile universitate la piața muncii prin activități de training la instituții de practică, activități de traineeship în spațiile universității, precum și prin sesiuni de consiliere și orientare în carieră.

Studenții au beneficiat de asistența unor traineri de la TVR, Teatrul Național Târgu Mureș, Teatrul Nottara București, Palatul Copiilor Târgu Mureș și Centrul de Teatru Educațional Replika din București.

În cadrul proiectului a fost organizat un training extern la instituții de practică pentru 15 studenți ai UAT în: Italia (Accademia di Romania – Roma și Centro Diego Fabbri – Forli) și Ungaria (Teatrul Örkény – Budapesta).

În cadrul proiectului a avut loc festivalul multicultural UAT’s Next – Maratonul de artă, având un juriu prestigios alcătuit din directori de teatre, critici, jurnaliști culturali, actori, regizori, printre care îi amintim pe Victor Ioan Frunză și Coca Bloos.

Nu în ultimul rând, a fost lansată prima platformă de casting pentru artele spectacolului din România: http://www.uatnext.ro.

„UAT’s next? Îmbunătățirea accesului pe piața muncii a absolvenților Universității de Arte din Târgu Mureș prin facilitarea activităților de învățare în mediul de muncă real național și european“ este un proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Superliga Mureș: S-a desfășurat o nouă etapă la minifotbal

Distribuie Marți, 26 martie, s-a desfășurat cea de-a 17-a etapă din Superliga Mureșeană de minifotbal. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.