Biserica de lemn Sfânta Paraschiva, sfinţită de ÎPS Irineu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1876 Vizualizări

Biserica de lemn Sfânta Paraschiva, sfinţită de ÎPS Irineu

Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, va participa duminică, 1 septembrie, la sfinţirea Bisericii de lemn Sfânta Paraschiva cu hramul Cuvioasa Paraschiva din Târgu-Mureş.

Lăcaşul de cult este situat pe o colină mică din Parcul Eroilor Români, în apropiere de Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” şi de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în data de 27 martie 1993 de ÎPS Andrei, Arhiepiscop al Alba Iulie la acea vreme, care a fost însoţit de protopopul ortodox de atunci al municipiului Târgu-Mureş, părintele Gheorghe Şincan, şi de un sobor de 14 preoţi.

Iniţiativa şi construcţia în sine a bisericii au aparţinut părintelui Ioan Lazăr, cel care se ocupă şi astăzi de destinele lăcaşului de cult şi de enoriaşii Parohiei Cuvioasa Paraschiva.

„La ora 9.00 va începe sfinţirea, iar Sfânta Liturghie va avea loc afară, de la ora 10.00, în aer liber, lângă biserică. Biserica a fost construită acum 26 de ani şi nu a fost sfinţită de arhiepiscop, iar cu această ocazie Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei va face sfinţirea bisericii cu Sfântul şi Marele Mir şi târnosirea. Sfintele moaşte vor fi puse în piciorul mesei, după care se acoperă, se pun feţele de masă, Evanghelia şi Crucea, şi fiecare credincios, bărbat, femeie sau copil, va putea intra în Sfântul Altar şi se vor putea închina în această zi specială, la altarul noii biserici sfinţite”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, părintele Ioan Lazăr.

Text: Alex TOTH

Foto: Alexandru LOSONCZY

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE