Share

Home / Administratie / Datele topo-cadastrale ale Castelului Ugron, actualizate

Datele topo-cadastrale ale Castelului Ugron, actualizate

Aleșii județeni au aprobat joi, 29 august, într-o ședință ordinară de lucru, atribuirea de către Consiliul Județean Mureș a documentației topo-cadastrală întocmită de SC Topogis Printsoft SRL, în vederea actualizării datelor topo-cadastrale ale Castelului Ugron, imobil situat în localitatea Zau de Câmpie, strada Parcului nr. 10, aparţinând domeniului public.

Măsurători noi

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, imobilul situat în localitatea Zau de Câmpie este înscris în C.F. nr. 9/ Zau de Câmpie și face parte din domeniul public al Judeţului Mureş, iar prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 150/2017 pentru stabilirea unor măsuri asupra unui imobil aflat în domeniul public al Judeţului Mureş situat în localitatea Zau de Câmpie, strada Parcului nr. 10, acesta a fost transmis în administrarea Muzeului Județean Mureș, pentru desfăşurarea unor activităţi

”Ulterior, Muzeul Județean Mureș ne sesizează cu privire la faptul că din măsurătorile efectuate printr-un studiu topografic asupra imobilului situat în localitatea Zau de Câmpie, strada Parcului nr. 10, ar fi reieșit o diferența de aproximativ 40 de ari de teren, față de suprafața de 17.740 de metri pătrați înscrisă în cartea funciară mai sus menționată”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

Astfel, Consiliul Județean Mureș a achiziționat servicii topo-cadastrale de actualizare a datelor imobilului respectiv, fiind încheiat un contract de prestări servicii cu SC Topogis Printsoft SRL.

”SC Topogis Prontsoft SRL a transmis documentația realizată în cadrul contractului și ne face cunoscut că urmare a efectuării măsurătorilor și a ridicărilor topografice a constatat o diferență de 927 de metri pătrați, față de suprafața de teren înscrisă în cartea funciară, identificând în fapt o suprafață de 16.813 de metri pătrați”, a arătat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident rezultat cu decesul unei victime, în Beica de Jos

Detașamentul de pompieri Reghin a intervenit, duminică 26 ianuarie, în jurul orei 00.13, la un …

Share
Share