Home / Cultură / FOTO: Cântece patriotice, la Oarba de Mureș

FOTO: Cântece patriotice, la Oarba de Mureș

Festivalul Cântecului Popular Patriotic la Oarba și la Iernut, aflat deja la cea de-a 10-a ediție, a revenit și anul acesta, în data de 15 august, la Oarba de Mureș, cu noi manifestări patriotice și folclorice. Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Mureș, Ministerul Culturii și Identității Naționale, și Primăria Orașului Iernut, în fiecare an, încă din 2009.

Depuneri de coroane

Invitații au fost întâmpinați pe muzica Fanfarei Angelis din București, care împreună cu Ciprian Istrate, care a fost și inițiatorul acestui festival. A avut loc un Te Deum, iar apoi au fost depuse coroane de flori, la baza monumentului, în memoria eroilor. Acestea au fost depuse de către reprezentanţi ai Parlamentului României, Primăriei și Consiliului Local Iernut, Asociației Culturale „Pe Mureș și pe Târnavă” şi Grupului Industrial Supercom din București.
„Așa putem demonstra că suntem alături de cei care s-au jertfit pentru noi, pentru țară, dar și pentru generațiile viitoare!”, a precizat Ioan Nicoară, primarul orașului Iernut.Cântece patriotice

După ceremonia de omagiere și depunerea de coroane de la Monumentul Eroilor, activitatea s-a mutat la scenă, unde au urcat și au adus sentimente patriotice numeroși artiști, atât locali cât și consacrați. A fost dezvelit un tricolor imens în fața acesteia, și s-a continuat cu spectacolul de muzică patriotică.

Alex Ionuț ORBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un nou magazin Lidl în Mureș!

Conducerea SC Lild România SCS aduce la cunoștinta publicului interesat inițierea Planului Urbanistic de Detaliu …