Voleibalistele „tricolore” ies din grupă, dar cam atât Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Voleibalistele „tricolore” ies din grupă, dar cam atât

Echipa de volei feminin a României s-a calificat în „optimile” turneului final al Campionatului European care se dispută în Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia. Activând în grupa C, în Ungaria, „tricolorele” au ocupat locul 4, ultimul care aducea calificarea, dar șansele de a mai face un pas înainte sunt nule. În grupa C, după ce au cedat cu 0-3 în fața Olandei, româncele au obținut două victorii cu 3-1, cele care le-au și adus calificarea. Au trecut cu acest scor de Ungaria și Estonia, dar au cedat apoi cu același scor în fața Croației. Înaintea ultimului joc din grupă, cu Azebaidjan, România ocupa locul 4, după formația azeră. Primele locuri erau ocupate de Olanda, fără set pierdut și Croația, calificate deja. Cu o victorie de 3 puncte România putea încheia pe locul 3 grupa, dar o înfrângere fără punct putea aduce eliminarea, în cazul în care echipa gazdă avea setaveraj mai bun și învingea Olanda. Româncele au cedat însă clar, în doar trei seturi (25-15, 25-14, 25-21), dar au rămas pe locul de calificare deoarece Olanda și-a continuat parcursul fără set pierdut și cu Ungaria.

Reamintim, din lotul României fac parte și câteva jucătoare care au evoluat la echipa târgumureșeană CSU Medicina, unele născute în Mureș sau formate la clubul mureșean: Ioana Baciu (Pornită de la CSȘ Târnăveni), Roxana Iancu, ambele medaliate atât la cadete, cât și la junioare, Georgiana Faleș, Alexandra Trică și Rodica Buterez.

Partida din „optimi” a „tricolorelor” va avea loc duminică, 1 septembrie la Ankara, în Turcia, iar adversară va fi Serbia, câștigătoarea grupei A, care a obținut victorii în toate cele cinci jocuri, cu Turcia, Bulgaria, Grecia, Finlanda și Franța.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE