Buget majorat pentru drumuri și echipamente noi la Spitalul Clinic Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 446 Vizualizări

Buget majorat pentru drumuri și echipamente noi la Spitalul Clinic Județean Mureș

Bugetul județului Mureș a fost majorat joi, 29 august, într-o şedinţă ordinară de lucru a Consiliului Judeţean Mureş, ca urmare a rectificării bugetului național, cu sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea Programului pentru școli al României cu o sumă de 5.439.000 de lei, respectiv 1.721.000 de lei pentru echilibrarea bugetului, sumă ce poate fi folosită pentru desfășurarea activității instituțiilor subordonate și a aparatului propriu.

De asemenea, bugetul Programului de drumuri pentru anul 2019 a fost majorat cu suma de 5.785.000 de lei, iar bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș a fost majorat cu suma de 1.330.000 de lei, din care pentru reparații curente 550.000 de lei și 780.000 de lei pentru cheltuieli de investiții.

„Rectificarea bugetară a fost pozitivă, în primul rând pentru că au sosit două sume importante la capitolul de venituri, 1.721.000 de lei plus 5.439.000 de lei. De asemenea, a fost votată şi o reorganizare a bugetului general, în aşa fel încât mai multe instituţii şi direcţii din cadrul Consiliului Judeţean Mureş au primit bani în plus”, a declarat Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Sumele cele mai consistente vor completa bugetele Aeroportului Internaţional „Transilvania”, Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Muzeului Judeţean Mureş şi Direcţiei tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Mureş.

„Aeroportul „Transilvania” a primit o majorare de 700.000 de lei în care există atât o parte pentru salarii, cât şi pentru pregătirea de iarnă, respectiv cumpărarea lichidelor de degivrare şi a materialelor care sunt necesare în perioada de iarnă, precum şi pentru diferite reparaţii mici care sunt cuprinse în această sumă. O sumă importantă a primit Direcţia tehnică, peste 6 milioane de lei, pentru covoare asfaltice. Au existat deja licitaţiile făcute la începutul anului şi aici am observat că mai sunt necesari aproximativ 25 de kilometri de covoare asfaltice şi am bugetat acest capitol, ca în această perioadă de vară – toamnă, până când există condiţii, să fie încă 25 de kilometri de asfalt realizaţi pe drumurile judeţene. O sumă importantă a primit Spitalul Clinic Judeţean, aici sunt două sume, una pentru reparaţii şi una pentru aparatură. Pentru aparatură este vorba de 780.000 de lei, din care se cumpără două ecografe de înaltă performanţă, 15 defibrilatoare pentru diferite secţii ale spitalului, iar pentru reparaţii s-a alocat suma de 550.000 de lei. De asemenea Muzeul Judeţean Mureş a beneficiat de a alocare de 397.000 de lei, pentru efectuarea unor reparaţii la Castelul din Gurghiu, cumpărarea unor obiecte de inventar şi asigurarea unor reparaţii la diferite clădiri aparţinătoare”, a precizat Péter Ferenc.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE