Home / Eveniment / FOTOGALERIE: Câștigătorii Galei SIMFEST 2019
Membrii juriului, organizatorii și marea câștigătoare, Maria Cinar Jiga (Foto: Simion Liviu)

FOTOGALERIE: Câștigătorii Galei SIMFEST 2019

Distribuie

Cea de-a XVI-a ediție Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți – SIMFEST s-a încheiat sâmbătă, 31 august, pe scena Teatrului Ariel, printr-un eveniment de gală în cadrul căruia au fost premiate cele mai meritorii producții înscrise în concurs.
Juriul compus din Lucian Ionică, Ion Stavre, Erica Gudrun-Gutt, Codruț Pînzaru, Steve Teers, Dorin Ion Ilie, Brîndușa Armanca și Geo Tuică au avut de selectat cele mai bune producții dintre cele 65 provenite din România, Republica Moldova, Franța, India (coproducție Canada) și Iran.

Juriul a acordat o menţiune pentru film studențesc producției „Totul despre Florin Dobre, mai puțin câteva lucruri“, realizată de Valentin Anghel, producător UNATC. Autorul a reușit să surprindă cu acuratețe transformarea sufletească a designerului Florin Dobre, de la lumea exterioară, strălucitoare în care trăiește, la trăirea interioară profundă, fără a-și părăsi profesia.

Juriul a acordat o menţiune filmului turistic „Orașul născut din Dunăre“, realizat de Ion Diaconescu, producător Low Salt SRL – D. Filmul reușește, într-o formă condensată, să prezinte principalele atracții turistice din Giurgiu astfel încât unii membri ai juriului doresc, în viitor, să verifice la fața locului invitația.

Tot o mențiune a acordat juriul producției „Torna, Torna, Fratre!“, realizată de Liviu Moldovan, spot de promovare a filmului cu același titlu. Chiar dacă juriul nu a văzut filmul, promovarea este atât de convingătoare încât juriul a căutat pe YouTube producția promovată.

Premiul pentru videoclip a fost acordat spotului cu titlul „Aurel Chirtoacă, la Cinema“. Autorul este Sergiu Ciorescu, din Republica Moldova. Pe lângă muzică, pentru câteva minute, publicul are posibilitatea să urmărească o frumoasă poveste de dragoste.

Premiul pentru montaj a fost acordat filmului „Jurnalul familiei Escu“, realizat de Șerban Georgescu, producător Kolectiv Film. Filmul a fost impresionant prin munca editorului de a selecta și a ordona după o idee, o mare varietate de imagini de arhivă, combinate cu imagini filmate special pentru această producție.

Premiul special pentru acțiuni umanitare a fost acordat filmului „Gift of Sight – Daruri pentru a vedea“, realizat de Sebastian Andrei, producător LiberoProduction SDN BHD Kuala Lumpur, Malaezia. Sebastian Andrei ne prezintă o idee simplă, care a schimbat în bine viețile a sute de persoane care nu au bani să cumpere o pereche de ochelari. Acești ochelari sunt colectați de la persoane care nu mai au nevoie de ei și sunt distribuiți apoi în localități sărace din Birmania.

Premiul pentru eseu a fost acordat producţiei „Povestea lui Crispin“, realizat de Liviu Moldovan. Aceeași producție a primit diploma de excelență pentru originalitate din partea UZPR (Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România). Juriul a fost impresionat de dorința de supraviețuire a unui tânăr bolnav de cancer, care pleacă din țară pentru a-și căuta tratamentul. Reușește să se vindece și hotărăște să-și spună singur povestea, pentru a-i încuraja și pe alții aflați în situații limită.

Juriul a acordat o mențiune echipei formate din Mihaela Onea, reporter și Ionel Poor, operator, de la TL Plus Maramureș. Acestă echipă a prezentat un pachet de știri bine realizat, divers și argumentat.

Premiul pentru cea mai bună știre a fost acordat televiziunii Open TV, pentru știrea dedicată calvarului șoferilor din Giurgiu care își avariază mașinile pe un drum național nereparat de ani de zile. Reporterul subliniază cu curaj faptul că deși un membru al guvernului circulă frecvent spre casă pe acest drum, drumul rămâne un distrugător de mașini.

Premiul pentru reportaj, categoria producători mici a fost acordat producției „Mitingul lui Liviu“, realizat de Alex Maranda, producător Facebook Ads SRL. Reportajul narează cronologic pregătirea, desfășurarea și finalul mitingului organizat de un partid politic.

Premiul pentru reportaj, categoria producători mari a fost acordat producției „Și eu – 15 minute de solidaritate de români“. Autoarea, Marga Andreescu, de la TVR Iași, prezintă inițiativa unui om de afaceri, Ștefan Mandachi, de a construi simbolic 1 metru de autostradă.

Premiul pentru film documentar, categoria producători mici, a fost acordat producției „Black and White“, realizată de Reza Golchin din Iran.

Mențiune pentru documentar, categoria producători mari a fost acordată producției „Orfelinatul groazei de la Cighid“, realizată de Teodora Suth de la Kanal D.

Premiul pentru film documentar, categoria producători mari, a fost acordat producției „Sfinții de la Castel“, realizată de Maria Florea de la TVR Iași.

Premiul pentru producții dedicate Centenarului a fost acordat producției „1918 – Momentul Românilor“, realizată de Dan Curean de la TVR Cluj.

Premiul pentru producții de ficțiune a fost acordat producției „Pup-o, mă!“, regizată de Camelia Popa.

Premiul pentru jurnalism european, susținut financiar cu 500 euro de Asociația Ziariștilor Independenți din România AZIR (secția română a Asociației Europene a Jurnaliștilor) a fost acordat producției „Tatăl meu, Imre“, realizată de Andreea Știriliuc de la TVR Iași.

Premiul special al juriului a fost acordat producției Apusul Apusenilor realizată de de Codruța Angelescu de la TVR1.

Marele premiu SIMFEST a fost acordat producției „Între lumi“, realizată de Maria Cinar Jiga, de la TVR Cluj.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.