Home / Sport / Baschetbalistele au revenit la Sirius

Baschetbalistele au revenit la Sirius

Distribuie

Trecută după un an de la promovarea în Liga Națională de Baschet Feminin la CSM Târgu Mureș, dar practic „alungată” din noul club târgumureșean, cu jucătoarele rămase, BC Sirius revine în baschetul feminin românesc sub vechea denumire. O importantă schimbare a avut loc și la nivelul campionatului, care și-a modificat substanțial formatul. Deoarece în termenul stabilit s-au înscris doar 5 echipe eligible, în ședința cu președinții cluburilor feminine din LNBF și Liga 1 de la Oradea s-a propus ca în sezonul 2019-2020 competițiile de senioare să se desfășoare sub forma unei ligi unice. Din aceasta fac parte 14 echipe, împărțite în două serii, alcătuite pe zone geografice. BC Sirius va face din  Seria Vest, alături de CS Baschet Arad, CSM Sibiu, ACS KSE Târgu Secuiesc, U Cluj, CSU Oradea și CSM Satu Mare.

Campionatul va debuta la începutul lunii octombrie și se va disputa în trei faze. Faza 1 începe în 2 octombrie şi se încheie în 4 ianuarie 2020. În faza a doua se califică primele trei echipe din fiecare serie, alcătuindu-se din nou două grupe, unde se joacă fiecare cu fiecare, cu 10 meciuri în grupa A și 14 în B. În faza 3 locurile 1-6 din grupa A vor juca play-off, de la primul tur fiind scutite primele două. Se vor juca meciurile dintre locurile 3-6 și 4-5, cu sistemul de 3 victorii din 5 jocuri, la fel și în turul 2, jocurile semifinale și finala mare, în timp ce finala mică va avea maximum trei partide. La 2 victorii. În turul doi locul 1 va întâlni învingătoarea dintre locurile 4-5, iar locul 2 pe învingatoarea dintre locurile 3 și 6.

Celelalte echipe, cele clasate pe locurile 7-14, vor juca play-out, tot în 3 tururi, unde se va juca după sistemul 2 din 3 jocuri.

S-a stabilit de asemenea și forma de disputare a Cupei României. Despre modul de desfășurare a acestei competiții vom reveni.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.