CSM Târgu Mureș, de la mari speranțe, la mari decepții Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1846 Vizualizări

CSM Târgu Mureș, de la mari speranțe, la mari decepții

După ce în primul an de activitate a Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș rezultatele obținute de majoritatea echipelor dădeau speranțe în revigorarea sportului târgumureșean, acestea s-au transformat într-o adevărată „avalanșă de decepții”. Cu promovări reușite la mai multe discipline, aproape toate s-au văzut nevoite să renunțe la locurile obținute după un an de muncă, de fapt mai mulți ani, dacă ținem cont de faptul că majoritatea echipelor au fost alcătuite din mureșeni care și-au pus mari speranțe în noul club. Adevăratul „asalt”, cu promovări pe linie, s-a dovedit însă inutil, „plapuma” s-a dovedit într-adevăr prea mică. Disputele la diverse niveluri (politice, sau incompetența, cum afirmă mulți) pot fi considerate cauzele principale.

Se renunță și la handbal?

S-a renunțat la promovarea echipei de fotbal băieți în Liga III, unde se continuă doar cu echipe de juniori. La fotbal doar fetele își vor continua parcursul în eșalonul secund, costurile fiind mult mai mici. Pregătite să atace elita, echipele de baschet au rămas la masculin doar cu juniori, în timp ce fetele au revenit la clubul Sirius. Același lucru s-a petrecut și la futsal, unde echipa promovată în Liga I rămâne în cea secundă, și acolo cu doar câțiva jucători localnici, în timp ce cea de polo a părăsit in-corpore clubul. Promovarea în primul eșalon se pare că va fi valorificată doar de echipa fetelor de la volei, și aceea datorită mai degrabă Centrului Național Universitar de Excelență.

O situație aparte o prezintă secția de handbal a fetelor. Aici problema este parcă mai delicată din mai multe puncte de vedere. Echipa de senioare nu a reușit promovarea în Liga Națională, dar majoritatea componentelor echipei sunt încă junioare, iar echipa a câștigat titlul național la această categorie. Marea problemă este aceea că a fost stabilit programul noii ediții, atât la Divizia A, cât și la junioare, campionatele urmând să înceapă peste doar câteva zile. CSM Târgu Mureș nu are permisiunea de a încheia contracte cu jucătoarele și este posibil ca echipa să fie retrasă din Divizia A, unde sâmbătă ar trebui să susțină partida din prima etapă, pe teren propriu, cu CSU Oradea. Situația se complică în cazul echipei de junioare, campioana en-titre. În cazul în care nu se va mai continua cu senioarele în Divizia A, cea de junioare ar putea reveni la CS Olimpic, clubul la care au fost formate majoritatea jucătoarelor. Acest lucru s-a petrecut deja cu junioarele provenite de la Clubul Sportiv Arena, care s-a înscris deja separat și va lua startul în seria E la categoria junioarelor I. Și aici prima etapă se va disputa la sfârșitul acestei săptămâni, iar din serie mai fac parte formațiile CSȘ 2 Baia Mare, CSȘ Zalău, CSȘ Viitorul Cluj și CSM Târgu Mureș (sau CS Olimpic).

Certă este doar…incertitudinea care planează deasupra primei discipline care va lua startul în noul sezon. Dacă echipa de senioare, în care majoritatea sunt totuși junioare, nu va lua startul, acestea vor reveni probabil sub culorile CS Olimpic. Va porni la drum campionatul de handbal fără echipele care au câștigat detașat seria D în Divizia A și titlul de campioană la junioare?

CSM Târgu Mureș ar rămâne doar cu titlul, fără echipă!

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE