Compania AAGES a emis raportul de activitate pentru prima parte a anului 2019 Business
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

Compania AAGES a emis raportul de activitate pentru prima parte a anului 2019

Compania mureșeană AAGES SA, companie cotată la Bursa de Valori București cu sediul în Sângeorgiu de Mureș, strada Agricultorilor, Nr. 16, a emis spre informarea acționarilor, în conformitate cu prevedereile regulamentului nr. 5/2018, o informare care conține raportul semestrial pentru prima jumătate a anului 2019 (până la 30 iunie 2019).

Investiții mai mari în S1 pentru venituri în S2

Astfel, în această perioadă activele pe termen lung au crescut cu 12,6% pe fondul aprecierii valorice a investițiilor în active corporale realizate de societate, de la 13,9 milioane de lei la începutul anului 2019, până la 15,8 mil lei la 30 iunie 2019.

Activele curente au înregistrat o creștere de 7,7% în perioada analizată, pe fondul creșterii semnificative producției în curs de execuție (componentă a stocurilor), de la 4,7 milioane de lei la 10,2 mil lei.

Nivelul crescut al producției în curs de execuție a determinat o scădere a vânzărilor la 6 luni față de finalul anului precedent, cu impact direct asupra rezultatelor la 30 iunie 2019, însă totul se datorează faptului că vânzările vor crește în a doua jumătate a anului.

„Creșterea datoriilor comerciale pe termen scurt de la 4,7 milioane de lei până la 10,4 milioane de lei este determinată de achiziția de materii prime și materiale necesare produselor cu un ciclu de producție mai lung, care se regăsesc în producția în curs de execuție. Având în vedere că termenul de livrare pentru aceste produse este a doua parte a anului 2019, veniturile din vânzarea producției evidențiate la 30 iunie 2019 se vor regăsi în rezultatele din a doua parte a anului 2019”, a transmis Molnar Gabor, președintele Consiliului de Administrație AAGES.

Au crescut de asemenea și împrumuturile bancare pe termen lung și pe termen scurt cu 48,7%, respectiv cu 7,5% pe măsura creșterii investițiilor realizate de societățile din Grup și a nevoilor de finanțare pentru activitatea curentă.

Capitalul social se menține la valoarea de 2,7 milioane de lei, și include, pe de o parte, capitalul social subscris în valoare de 2 milioane de lei și, pe de altă parte, ajustările la inflație a capitalului social în valoare de 706 mii de lei.

Rezultatul reportat a înregistrat o scădere de 8,9% în perioada analizată, în timp ce rezervele din reevaluare au scăzut la 941 mii de lei. Capitalurile proprii ale societății au scăzut per ansamblu cu 8,3%, în timp ce valoarea totală a elementelor de pasiv (capitaluri și datorii) a crescut cu 9,6%.

Este vorba de ciclicitatea producției

„Cifra de afaceri a scăzut cu 51,7% datorită faptului că producția din primul semestru al anului 2019 (evidențiată ca și producție în curs) urmează să fie livrată efectiv în partea a doua a anului 2019, când se vor înregistra și veniturile aferente acestei producții. Nerealizarea veniturilor la 30 iunie 2019 are impact direct asupra pierderii înregistrată în prima parte a anului, pierdere care va fi „corectată” până la finalul anului 2019, la livrarea efectivă a producției în curs în sold la 30 iunie 2019”, a precizat Molnar Gabor.

Cheltuielile operaționale au urmat natural scăderea veniturilor operaționale, fapt care se regăseste într-un nivel mai mic cu 13,9% al costurilor cu materii prime, materiale și mărfuri, direct legate de producția Grupului.

Cheltuielile cu ajustarea elementelor de imobilizari (amortizare) au crescut cu 67,6% datorită investițiilor realizate de societate în prima parte a anului 2019, iar costurile financiare nete s-au diminuat cu 119 mii de lei, pe fondul înregistrării de venituri financiare în valoare de 236,7 mii de lei.

Cheltuielile financiare au crescut cu doar 6,4% determinând îmbunătățirea rezultatului financiar la 30 iunie 2019.

„Pierderea netă de 291 mii de lei este strict legată de ciclicitatea producției și urmează a fi recuperată în a doua parte a anului 2019 prin înregistrarea efectivă a veniturilor aferente producției în curs de execuție în sold la 30 iunie 2019”, a concluzionat Molnar Gabor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE