Home / Sport / Cupa E.ON Kinder, ajunsă la faza finalelor primei serii

Cupa E.ON Kinder, ajunsă la faza finalelor primei serii

Distribuie

Cele trei grupe din cadrul primei serii a ediției cu numărul 13 a Cupei E.ON Kinder la fotbal juvenil își dispută astăzi, joi, 5 septembrie, finalele. Cele 68 de echipe înscrise la trei categorii de vârstă, copii născuți în anii fără soț (2007, 2009 și 2011) s-au întrecut pe durata celor trei zile, cu multe partide echilibrate, dar și altele în care cele mai bine pregătite și-au surclasat adversarele prinse în momente mai puțin inspirate. Fiind vorba despre fotbal juvenil, era normal ca unele rezultate să infirme impresia lăsată după primele jocuri. Astfel, au fost cazuri în care echipe care erau considerate favorite după primele meciuri să cedeze în fața unora aparent fără șanse. Au fost astfel partide în care au contat nu doar pregătirea fizică, în care și-au spus cuvântul ci și cea tehnico-tactică, dar și mentală.

Disputele pentru locurile fruntașe continuă

La categoria celor mai mari din această serie, cea a celor născuți în 2007, cele 22 de echipe împărțite în patru grupe și-au desemnat cele opt echipe calificate în lupta pentru locurile fruntașe a fazei a doua, următoarele urmând la toate categoriile să-și dispute jocurile de clasament.

Din grupa A echipa brașoveană Kids Tâmpa și Viitorul Oradea și-au asigurat primele locurile pentru „16-imi”, în timp ce în grupa B lupta a fost mult mai strânsă. Doar Luceafărul Cluj avea asigurată calificarea înaintea ultimelor meciuri, urmând ca locurile următoare să și le dispute Ceahlăul Piatra Neamț, Best Kids Reghin și CSM Sighișoara, despărțite de un singur punct înaintea ultimelor jocuri, toate cu șanse la locuri fruntașe. La această categorie de vârstă una dintre echipele clubului organizator, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș a reușit să se califice de pe locul secund din grupa C, ACSK Roșu, urmând-o în clasamentul grupei pe CFR Cluj, datorită remizei cu aceasta din ultimul joc din grupă. O a doua echipă de la organizatori, Kinder Alb a obținut la această categorie câștigarea grupei D, cea mai echilibrată, unde primele trei clasate au fost departajate de rezultatele directe între cele trei, cu Viitorul Argeș și Sporting Maramureș pe locurile următoare. Jocurile din „sferturi” urmau să se dispute în cursul după amiezei de miercuri.

O categorie în care jocurile din grupe s-au încheiat mai repede a fost cea de la 2009. Aici au participat 24 de echipe, cu 6 grupe a câte 4, fiecare susținând astfel dor 3 partide. Primele două clasate în cele șase grupe au continuat cursa pentru locurile fruntașe, cu o echipă de la Kinder calificată și la această categorie, Kinder Alb, din grupa C, dar cu ratarea calificării din grupa F de către MSE Târgu Mureș, în jocul decisiv cu Sporting Maramureș Recea. Jocurile din „sferturi” urmau să decidă și aici în după masa aceleiași zile cele patru calificate în semifinale.

Partidele celor 22 de echipe înscrise în cele 5 grupe ale categoriei celor mai mici, născuți în 2011, continuă, urmând ca ultimele jocuri de clasament să se dispute tot pe la orele amiezii zilei de joi. Șanse de calificare pentru fazele următoare la această categorie aveau înaintea ultimelor partide mai multe formații. Dintre mureșenele înscrise la această categorie, Kinder Alb s-a calificat din grupa A, ACS Miercurea Nirajului din B, Viitorul Ungheni din C, Atletic Kids Gurghiu din D. Până la închidearea ediției cotidianului nostru ACS Kinder avea șanse de a intra în lupta pentru medalii cu echipe la toate cele trei categorii de vârstă, cu două echipe calificate în „sferturi” și una ajunsă deja în semifinalele de joi.

Urmau așadar ultimele jocuri de la cele trei categorii de vârstă, cu partidele care urmau să decidă formațiile care intrau în lupta pentru locurile pe podium. Finalele vor avea loc joi, iar în cursul aceleiași zile vor debuta partidele celorlate trei grupe, la categoriile celor născuți în anii cu soț (2008, 2010 și 2012).

Finalele celor trei categorii ale primei serii vor avea loc la orele 13.00 (la categoria 2007), 13.50 (2009) și 14.00 (2011), pe terenurile 1, 5, respectiv 6, iar înaintea fiecăreia va avea loc partida pentru medalia de bronz. Pentru rezultatele complete și aflarea echipelor calificate se poate consulta site-ul oficial al competiției, www.eonkinder.ro, sau pe paginile de Facebook Cupa E.ON Kinder și Delgaz Grid, unde datele sunt actualizate pe măsură ce se dispută întrecerile.

Medaliatele celor trei categorii de vârstă le veți putea găsi în numărul de vineri al cotidianului Zi de zi, precum și pe site.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.