Home / Slider / „Ghiozdanul plin”, campanie lansată în Livezeni

„Ghiozdanul plin”, campanie lansată în Livezeni

Distribuie

Asociația pentru Inovare Socială împreună cu partenerii săi din cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” lansează campania „GHIOZDANUL PLIN”.

Campania „GHIOZDANUL PLIN” are ca scop sprijinirea celor 295 de copii afectați de sărăcie extremă și marginalizare din comunitatea Livezeni pentru a avea acces la școală, în anul școlar 2019-2020, prin donarea de rechizite, materiale educative, haine, uniforme școlare și încălțăminte.

Derularea acestei campanii vine în completarea programului de fundraising desfăşurat în toamna anului 2018, când, în cronologia proiectului “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei şi a marginalizării în Livezeni” (proiect iniţiat de Primăria Comunei Livezeni, alături de partenerii săi: Școala Gimnazială “Benedek Elek”, Asociația pentru Inovare Socială, Fundația Creştină Rhema și Unic Sports), donațiile voluntarilor au fost primite cu mare entuziasm de către elevii școlii “Benedek Elek”.

Rezultatele pozitive ale campanei “GHIOZDANUL PLIN” 2018 ne-au motivat să lansăm și anul acesta apelul către toți cei care vor să se implice în ajutorarea copiiilor din mediile defavorizate. Astfel, în toamna anului 2018 au fost colectate aproape 400 de articole pentru școală, dintre care enumerăm: ghiozdane, cărți, caiete, penare, creioane, stilouri, pixuri, acuarele, etc. Ne așteptăm ca și anul acesta să primim susținerea oamenilor cu suflet mare și astfel să oferim copiilor din Livezeni încredere în a începe noul an școlar cu zâmbet pe fețe.

În continuare, sunt invitate să se alăture campaniei persoane fizice, persoane juridice sau instituții publice care pot și își doresc să contribuie cu donații pentru elevii din Livezeni. Donațiile pot fi făcute astfel:

  1. în bani:
  • pentru achiziționarea unor rechizite în cantitate mare de către școală pentru acești copii
  • pentru achiziționarea de obiecte de îmbrăcăminte de către părinți (cu aducerea dovezii de plată)
  1. în bunuri: rechizite, materiale educaționale, cărți, haine, uniforme școlare și incălțăminte.

Donațiile vor fi realizate în ambalaje deschise, pentru centralizarea lor, fiind apoi organizate în seturi pe vârste / clase.

Perioada campaniei în care vor fi colectate bunurile este 1 – 30 septembrie 2019.

În Livezeni trăiesc peste 400 de familii în sărăcie, privați de servicii de sănătate și educație, fără venituri, locuri de muncă și fără să își cunoască drepturile. Dintre aceștia 150 de familii trăiesc doar din alocații, 250 de persoane primesc venitul minim garantat și mai mult de jumătate din gospodării sunt suprapopulate, în fiecare casă de chirpici care stă să cadă, locuind cel puțin 6 suflete. În sat, încă există case neracordate la energie electrică și aproape nicio familie nu are acte de proprietate pe acoperișul de deasupra capului. O treime din locuințele din această comunitate, se află într-o stare avansată de distrugere și reprezintă un pericol pentru familiile respective. O treime din locuințe nu au încălzire pe timp de iarnă, iar mai mult de jumătate sunt lipsite de condiții minime de igienă și sănătate. Învățământul local, se confruntă cu o rată a abandonului școlar de 13% și 290 de copii sunt analfabeți. Aproape 1000 de persoane nu au un loc de muncă, adică 80 % din populația aptă de muncă a comunității. Din aceștia, peste jumătate au cel mult 4 clase, iar 350 au terminat gimnaziul. În acest context, obiectivul general al proiectului “Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” vizează diminuarea fenomenului de excluziune socială și sărăcie în comunitatea marginalizată din comuna Livezeni, județul Mureș, prin furnizarea de măsuri integrate de sprijin și asistență pentru 150 de gospodării, respectiv 600 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din care cel puţin 36% femei și 70% persoane de etnie romă. Acest obiectiv se va realiza prin furnizarea de servicii integrate de creștere a accesului și a participării la educație, sprijin pentru accesul și menținerea pe piața muncii, susținerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale și sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit, asistență juridică pentru reglementarea actelor, care se adresează membrilor comunității marginalizate din comuna Livezeni.

Accesează:

  1. site-ul: vector-mures.ro
  2. paginile de facebook:

și vino alături de noi să dăm o mână de ajutor!

(Comunicat de presă)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, început fulminant la WTT Champions Incheon 2024

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs a avut un început fulminant la WTT Champions Incheon 2024. Potrivit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.