Partidul Național Liberal plănuiește să înființeze ghișee unice pentru agenții economici Politic
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Partidul Național Liberal plănuiește să înființeze ghișee unice pentru agenții economici

Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, a convocat în 5 septembrie o conferință de presă pentru a oferi informații cu privire la prioritățile legislative ale Partidului Național Liberal pentru această sesiune parlamentară și despre depunerea moțiunii de cenzură pentru demiterea guvernului Dăncilă, moțiune cu text nedefinitivat încă pe care senatorul deja a semnat-o.

Astfel printre prioritățile Partidului Național Liberal se află facilitarea desfășurării activității companiilor. Liberalii își doresc eliminarea supraimpozitării contractelor part-time și a carburanților, stimularea agenților economici buni-platnici sau posibilitatea societăților de a-și stimula sau fideliza utilizarea unui procent din impozitul pe profitul datorat. „Acel agent economic sau companie privată va putea să opteze modul în care o parte din acel profit o va utiliza pentru fidelizarea angajatului fie prin vouchere de vacanță, tichete de vacanță sau prime, dar să fie acel agent economic ajutat din impozitul pe profitul datorat”, a specificat Chirteș.

„Cazul de la Caracal nu mai trebuie să se întâmple în România”

O altă inițiativă o reprezintă înființarea oficiilor unice pentru agenții economici pentru ca aceștia să nu mai fie nevoiți să străbată orașul de la un ghișeu la altul pentru fiecare hârtie, ci să rezolve toate problemele la un ghișeu unic.

În privința învățământului, alimentația diversificată în școli prin programe de tipul „o masă caldă” sau pentru copiii cu probleme sau defavorizați reprezintă o prioritate, la fel ca și impunerea proiectelor de after-school în toate școlile din România. Alte două proiecte pe care PNL plănuiește a le implementa sunt eficientizarea burselor profesionale și îmbunătățirea învățământului profesional pe fondul crizei forței de muncă din România și transportul profesorilor și elevilor navetiști pentru a evita repetarea cazului de la Caracal. „Știți bine că a fost scoasă decontarea de către primării a transportului public județean și cazuri, cum a fost din păcate cel de la Caracal, în care copiii sunt nevoiți să meargă cu ocazie, trebuie să nu se mai întâmple în România. Să asigurăm practic transportul copiilor de acasă la școală prin diferite metode”, a precizat senatorul.

În privința sănătății, liberalii consideră că este nevoie de reorganizarea cabinetelor de medicină de familie și includerea orelor de gardă în cadrul contribuțiilor pentru pensii.

În privința sistemului de pensii, membrii PNL susțin eliminarea pensiilor speciale ale judecătorilor, magistraților sau politicienilor, nu a militarilor, cu principiul contribuității.

Nu în ultimul rând, prioritățile PNL ating și domeniul administrației publice, unde se dorește ca 100% din impozitele pe venit, inclusiv cele din pensii, să rămână la nivelul autorității locale, iar legislația să fie modificată în vederea alegerilor primarilor din 2 tururi. „Este un amendament mai vechi al Partidului Național Liberal pe care l-am susținut atunci când s-a discutat Codul administrativ”, a spus Cristian Chirteș cu privire la proiectul impozitelor pe venit.

Pe plan local, sfârșitul lui octombrie va aduce anunțarea candidaturii PNL pentru Primăria municipiului Târgu Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE