Share

Home / Cultură / Despre arta opincăritului, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Despre arta opincăritului, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin organizează marți, 10 septembrie, începând cu ora 16:00, un nou eveniment dedicat tradițiilor satului românesc intitulat sugestiv „Opincăritul”. Invitatul special al evenimentului va fi Ilinca Alexandru, care va face o prezentare a tradiției opincăritului. Programul mai cuprinde un recital de muzică populară susținut de Tatiana Marcoianu, precum și dezbaterea cu tema „Satul pentru viitor, viitoprul pentru sat”, invitat Zenovia Zanfir. „Daca e marți, e șezătoare! Așa cum ne-a intrat în obicei, în a doua zi de marți a fiecărei luni, ne întâlnim să ”dezbatem” cu acul, semne, simboluri, modele. La întâlnirea din 10 septembrie, care va începe mai repede cu o oră (16.00), avem bucuria de a fi gazda unor oameni ”nu de pe la noi”, cum se spune, deosebiți de altfel, și care ne aduc folclor oltenesc, obiecte și demnonstrații de artizanat din piele, povești și fapte cu tâlc, mai puțin știute.  Vă așteptăm să fiți alături de noi, la muzeu, să aflăm istoria opincilor de la Ilinca Alexandru, unul din cei mai de seamă meșteri populari, care a mai rămas în această breaslă și care pare a se fi născut odată cu tradiția, dacă ne uităm la chipul său, să aruncăm o privire în viitorul satului românesc, cu scriitoarea Zenovia Zamfir și ceilalți invitați.  În program sunt cuprinse și două lansări de carte, care, de asemenea, evocă satul și vorbesc despre reperele spiritualității românești”, a precizat Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Tezaur Mureșean în știință și tehnică”, la Biblioteca Județeană Mureș

Biblioteca Județeană Mureș demarează proiectul ”Tezaur Mureșean în știință și tehnică”, în cadrul manifestărilor Zilele …

Share
Share