Home / Politic / FOTO: Judecătorii din BEJ Mureș, trași la sorți

FOTO: Judecătorii din BEJ Mureș, trași la sorți

Distribuie

Cei trei judecători care vor face parte din Biroul Electoral Județean (BEJ) Mureș în vederea organizării alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2019 au fost desemnați vineri, 6 septembrie, prin intermediul unei trageri la sorți care s-a desfășurat, în ședință publică, la sediul Tribunalului Mureș de pe strada Justiției nr. 1.

Doar nouă nume prezente în urnă

Tragerea la sorți a fost efectuată de judecătorul Teodora Albu, vicepreședintele Tribunalului Mureș, iar numele extrase din urnă au fost următoarele: Bereczki Francisc Adrian – pentru funcția de președinte al BEJ Mureș, Maria Magdalena Pupăză – pentru funcția de locțiitor al președintelui BEJ Mureș și Gabriela Badiu – pentru funcția de membru al BEJ Mureș.
”Tragerea la sorți pentru componența Biroului Electoral Județean Mureș s-a făcut pe funcții, iar la această tragere la sorți au participat nouă judecători în funcție de la Tribunalul Mureș. În urma tragerii la sorți, domnul judecător Bereczki Francisc Adrian a fost extras pentru funcția de președinte, doamna judecător Pupăză Maria Magdalena pentru funcția de locțiitor al președintelui Biroului Electoral Județean și doamna judecător Badiu Gabriela pentru funcția de membru. Domnul Bereczki Adrian este judecător la secția Civilă a Tribunalului Mureș, doamna judecător Pupăză își desfășoară activitatea la secția de Contencios administrativ și fiscal, iar doamna Badiu Gabriela este judecător la secția Penală a Tribunalului Mureș”, a declarat, la finalul tragerii la sorți, vicepreședintele Tribunalului Mureș.

Corectitudinea alegerilor, obiectivul BEJ

Potrivit informațiilor furnizate de judecătorul Teodora Albu, tragerea la sorți a fost efectuată în baza prevederilor articolului 18, alineatul 2, din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, republicată, iar ”Biroul Electoral Județean urmează a se completa cu un reprezentant al Autorității Electorale Permanente și într-o fază ulterioară cu șapte reprezentanți ai partidelor politice.”
În ceea ce privește atribuțiile judecătorilor care își vor desfășura activitatea în cadrul Biroului Electoral Județean Mureș, vicepreședintele Tribunalului Mureș a arătat că acestea ”sunt cele prevăzute de lege, în principiu este vorba de urmărirea desfășurării corecte a scrutinului electoral din 10 noiembrie.”

 

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.