Dan Barna la Târgu-Mureş: “UDMR să nu mai susţină actuala guvernare” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 616 Vizualizări

Dan Barna la Târgu-Mureş: “UDMR să nu mai susţină actuala guvernare”

Alianţa USR- PLUS susţine varianta alegerilor anticipate, a declarat sâmbătă, 7 septembrie, candidatul Alianţei la alegerile prezidenţiale din această toamnă, Dan Barna, aflat în aceste zile la Târgu-Mureş.

„Este singura variantă morală prin care putem face acele reforme profunde pe care toţi cetăţenii, şi românii şi maghiarii, le doresc”, a afirmat Dan Barna.

„România are nevoie de regionalizare”

Dan Barna şi-a manifestat aşteptarea ca UDMR să nu mai susţină actuala guvernare.

„Mă aştept ca UDMR să nu mai susţină în niciun fel actuala guvernare aşa cum a făcut-o şi în alte dăţi, să voteze moţiunea de cenzură şi să susţină alegerile anticipate, pentru că atât românii cât şi maghiarii au aceleaşi probleme, au nevoie de un stat modern, de un stat european, de un stat care iese din acest feudalism instituţional în care ne zbatem de trei decenii încoace”, a subliniat liderul USR.

Răspunzând direct întrebărilor cetăţenilor referitoare la specificul zonei, Dan Barna a susţinut că şi problema autonomiei, invocată periodic în regiune, este de fapt o problemă de drepturi cetăţeneşti şi dezvoltare economică.

“Problema autonomiei înseamnă drepturi egale pentru toţi cetăţenii şi dezvoltare economică. România are nevoie de regionalizare, foarte clar, la nivelul întregii ţări. Dincolo de asta, când nu avem dezvoltare economică şi e sărăcie, atunci apar situaţiile de conflict. În realitate, progresul şi bunăstarea economică rezolvă tot”, a arătat candidatul Alianţei USR – PLUS.

Dezbateri de idei în USR

Vizita lui Dan Barna în judeţul Mureş este prima vizită din postura de preşedinte proaspăt reconfirmat, în urma alegerilor interne din USR finalizate joi, 5 septembrie. Întrebat despre presupusele tensiuni interne din USR, Dan Barna a arătat că nu este vorba de conflicte, cât de o dezbatere de idei normală în cadrul unei campanii electorale, chiar interne.

“E firesc într-un partid viu, într-un partid dinamic care preţuieşte foarte mult libertatea de expresie ca în perioadele de campanie să avem efervescenţa aceasta care face deliciul presei”, a precizat Dan Barna. Dan Barna a câştigat alegerile pentru preşedinţia USR cu un număr de 6.097 de voturi, reprezentând 65,75%, fiind urmat de Cosette Chichirău, cu 2.907 de voturi – 31,35%, şi de Alexandru Cristian Surcel, cu 269 de voturi. Alegerile pentru Biroul Naţional al USR sunt programate pentru 14 septembrie, după care, în opinia liderului USR, tot partidul va fi bloc în susţinerea cursei către Cotroceni.

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE