Home / Sport / România își păstrează titlul euponean la tenis de masă

România își păstrează titlul euponean la tenis de masă

Distribuie

Cu târgumureșeanca Szöcs Bernadette în continuare una din piesele de bază a lotului feminin de tenis de masă, România a cucerit din nou titlul de campioană a Europei pe echipe.

În finala ediției disputată duminică în Franța, la Nantes, reprezentativa României s-a impus cu 3-0 în fața Portugaliei. Adversara din finală a eliminat în partidele anterioare marile rivale ale „tricolorelor”, 3-2 cu Germania în „sferturi” (în fața cărora româncele au cedat recent finala FOTE din Belarus) și 3-1 cu Ungaria în semifinală. Formația lusitană se baza pe jucătoare asiatice Yu Fu și Shao Jieni, dar „tricolorele” au reușit să se impună în doar trei partide. Primele două au avut nevoie de set decisiv, dar Elisabeta Samara a trecut în doar trei seturi de singura jucătoare cu adevărat lusitană, Leila Oliveira, cu seturi încheiate la 9, 7 și 6.

În prima partidă a finalei mureșeanca a învins-o pe Shao Jieni după o partidă cu răsturnări de scor: 11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6.

Daniela Dodean Monteiro a avut și ea un joc cu răsturnări (7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3) împotriva lui Yu Fu, dar a adus și ea punctul echipei, scutind-o pe Berni de întâlnirea cu aceeași Yu Fu.

Bilanțul lui Szöcs Bernadette în cadrul întrecerii este de 5 victorii din tot atâtea jocuri disputate, cu două meciuri câștigate cu 3-0, alte două cu 3-1 și acel 3-2 din finală.

 

 

 

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, bătălie pentru rămânerea în prima ligă

Distribuie Echipa de volei feminin din cadrul CSU Târgu Mureș a jucat un meci din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.