Home / Stiri regionale / Sezon excelent pentru Salina Praid

Sezon excelent pentru Salina Praid

Distribuie

Peste jumătate de milion de persoane au coborât în Salina Praid, de la începutul anului, numărul vizitatorilor fiind în creştere faţă de anul precedent.
Directorul Salinei Praid, Zoltán Seprődi, a declarat, pentru Agerpres, că în perioada ianuarie-august s-au înregistrat 523.129 de intrări în salină, numărul vizitatorilor fiind în creştere în toate lunile, cu excepţia lunii martie.
Potrivit sursei citate, semnele creşterii numărului de vizitatori au apărut încă din februarie, când numărul de intrări a fost de 26.100, faţă de aceeaşi lună a anului 2018, când au fost 19.875 de vizitatori, în vreme ce în aprilie numărul de vizitatori a fost cu 16 mii mai mare decât în anul 2018.
Cel mai mare număr de turişti care au coborât în Salina Praid a fost în august, când s-au înregistrat 160.645 de vizitatori, faţă de 151.210, în anul 2018.
Tot în august s-a semnalat şi cel mai mare număr de vizitatori, adică aproximativ 7.300, care au intrat în subteran într-o singură zi, dar care nu depăşeşte recordul înregistrat în luna august 2016, când într-o singură zi au vizitat salina Praid circa 7.800 de persoane.
Directorul Salinei Praid, Zoltán Seprődi, preconizează că numărul total al turiştilor care vor coborî în subteran în acest an va fi mai mare decât în 2018, când s-a înregistrat un total de 656.697 de intrări.
Creşterea numărului de vizitatori este pusă atât pe seama folosirii de către turişti a voucherelor de vacanţă, cât şi pe seama faptului că Salina Praid a devenit un brand cunoscut şi apreciat atât în ţară cât şi în străinătate.
Majoritatea celor care vin în vizită la Praid sunt din România, dar şi din Republica Moldova, Ungaria sau alte ţări europene.
De altfel, Salina Praid este cea mai vizitată salină din România şi ocupă locul doi la nivel european, ca număr de vizitatori, după salina Wieliczka, din Polonia, care se află în Patrimoniul Mondial UNESCO, din anul 1978.
Turiştii care coboară în galeria de vizitare a Salinei Praid, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la Internet sau posibilitatea de servire a mesei.
Tot la Praid se află şi cel mai mare ştrand cu apă sărată din România, care a fost, la rândul său, foarte căutat în acest sezon, ţinând cont că şi în Harghita vremea a fost deosebit de călduroasă.
Datele statistice arată că în această vară s-au înregistrat 80.353 de intrări la ştrandul cu apă sărată al Societăţii Naţionale a Sării, cu cinci mii mai multe decât în anul precedent, când vara a fost mult mai capricioasă.
“Suntem mulţumiţi de acest sezon turistic, care nu s-a încheiat încă. Veniturile şi toate celelalte aspecte care duc la o afacere bună sunt îndeplinite şi, ceea ce important, nu s-au întâmplat evenimente deosebite”, a declarat directorul Salinei Praid, Zoltán Seprődi.

(www.agerpres.ro)

 

De asemenea, verificati

Tânără de 20 de ani răpită din fața casei

Distribuie Poliţiştii o caută pe o fată de 20 de ani care ar fi fost …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.