Sistem antigrindină pentru judeţele Mureş şi Alba Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2138 Vizualizări

Sistem antigrindină pentru judeţele Mureş şi Alba

Prefectul Mircea Duşa a anunţat, pentru Agerpres, că până la sfârşitul acestui an în judeţ va fi pus în funcţiune un sistem antigrindină format din 10 staţii, care să acopere zonele cu agricultură, viticultură şi pomicultură intensă din judeţele Mureş şi Alba.
“S-au alocat bani pentru acest an prin bugetul Ministerului Agriculturii pentru crearea sistemului antigrindină şi în judeţul Mureş. Va fi un centru zonal care va gestiona activitatea în judeţele Mureş şi Alba. Va fi creat un sistem antigrindină în zona Reghin, precum şi în zona de sud a judeţului, Luduş – Târnăveni, cu 10 staţii care vor acoperi toată zona de câmpie, acolo unde avem şi activităţi agricole deosebite şi culturi de viţă-de-vie iar grindina e foarte periculoasă pentru viticultură. Sper ca în scurt timp după ce obţinem avizele să începem şi lucrările la cele 10 staţii şi ele să fie puse în funcţiune până la sfârşitul acestui an”, a declarat Mircea Duşa.
Prefectul a precizat că judeţul Mureş este în faza de aprobări şi avizări, iar contractul de finanţare va fi semnat de Autoritatea Naţională pentru Sistemul Antigrindină.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE