Peste 700 de elevi de la LPS, la un „nou start” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

Peste 700 de elevi de la LPS, la un „nou start”

Prima zi a noului an școlar anunță încheierea vacanței elevilor. Nu același lucru se poate spune și despre cei ai Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureș. Pentru mulți dintre aceștia vacanța a fost cu mult mai scurtă decât pentru majoritatea, iar pentru unii aceasta s-a încheiat demult. Este vorba despre cei care practică o disciplină sportivă la un nivel mai înalt, chiar de performanță în unele cazuri. Unii dintre aceștia, calificați în faze superioare în competițiile în care au fost angrenați, care au intrat mai târziu în vacanță, alții și-au reluat deja pregătirile pentru noul sezon competițional. Pentru aceștia prima zi de după vacanță reprezintă reluarea procesului de învățământ și continuarea pregătirilor pe plan sportiv, dar în regim diferit.

Cei peste 700 de elevi înscriși, în ușoară creștere față de anul trecut, au participat în sala de sport a școlii la festivitatea de deschidere a noului an școlar, cu emoții mai mici sau mai mari, la fel ca și părinții sau bunicii, în special ai celor mai mici, cu siguranță pentru cei din cele două clase „O”.

Fruntașii la învățătură, mereu performerii din sport

Opțiunea de a alege frecventarea acestei școli rămâne în continuare un subiect considerat delicat, unii considerând că sportul poate fi o piedică în procesul de învățământ. Acest lucru a fost însă deseori infirmat de rezultate concrete, care dovedesc faptul că școala poate face casă bună cu sportul, iar sportul se știe, menține sănătatea. Dacă unii elevi ai instituțiilor de învățământ care sunt încadrate la categoria „elită” reușesc să obțină rezultate remarcabile și în diverse ramuri sportive, tot așa putem constata că aproape în fiecare an șefii de promoții la absolvirea acestui liceu sunt elevii care au rezultate foarte bune și în sport.

„Începem un nou an școlar cu forțe proaspete, deși pentru mulți vacanța a fost una foarte scurtă, mai ales pentru cei calificați la fazele superioare cu sportul pe care îl practică. Le mulțumim tuturor celor care au ales această școală și urez tuturor un an plin de realizări, cu rezultatele pe care și le doresc, atât la învățătură, cât și în sport. Prin rezultatele obținute de voi putem dovedi dacă mai este nevoie că sportul se poate împăca bine cu școala și ne jută să ne menținem mai sănătoși”, a fost mesajul directorului Csiki Zsolt.

Ca de fiecare dată la festivitatea de deschidere sau de încheie, a participat și Sorin Pătru, inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. După urările și sfaturile adresate de către acesta, Camelia Popovici, directorul adjunct al instituției i-a anunțat pe învățătorii și diriginții celor 35 de clase.

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu obișnuitul „pod de flori” pe sub care au trecut cu emoții „boboceii” claselor pregătitoare, după care cei peste 700 de elevi ai școlii au participat la prima oră a anului școlar 2019-2020. O primă zi fără emoții, doar cu cele ale revederii cu colegii, dar fără teme și note.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE