Home / Cultură / EXCLUSIV – PROGRAMUL COMPLET. Pregătiți-vă motoarele și geaca de piele. Maris Fest revine în acest weekend!

EXCLUSIV – PROGRAMUL COMPLET. Pregătiți-vă motoarele și geaca de piele. Maris Fest revine în acest weekend!

Distribuie

Maris Fest – „Alternative September Rock” revine cu a 5-a ediție la Târgu-Mureș în perioada 13-15 septembrie, pe malul râului Mureș, lângă Hipodrom (strada Insulei).

Vineri, 13 septembrie, de la ora 17.00, scena mare va fi acaparată pe rând de Relax, Sur Austru (fosta Negura Bunget) și FiRMA. La cort, începând cu ora 23.30, distracția va continua cu Oamenii Dimineții.

Negura Bunget s-a ridicat din propria cenușă

Trupa Relax a luat ființă la mijlocul anilor ’80. Cu mici schimbări în componență, și-a reluat activitatea după 2013. Repertoriul trupei conține piese proprii și cover-uri internaționale, precum AC/DC, Iron Maiden, Motorhead, Airbourne etc, dar și o linie tribute to ACCEPT, program cu care va fi prezentă la această ediție de Maris Fest.

Sur Austru este un nou concept muzical născut din cenușa faimoasei formații de black metal Negura Bunget. Acumulând inspirație și emoție din estetica naturii, din trecut și din străvechi ritualuri, formația care și-a făcut debutul în vara acestui an propune o călătorie atemporală prin peisajele mistice ale Transilvaniei.

FiRMA sunt cei care au cântat în deschidere anul acesta la Bon Jovi. Genul lor muzical este o combinație de Pop, Rock, Synth, Funk, Cinematic și Fusion.

Oamenii Dimineții a luat naștere în 2018 și abordează mai multe genuri muzicale, precum jazz, rock, funk, blues, hip-hop si muzică tradițională românească. Astfel îi veți vedea pe scena cortului pe Sebastian Tătar, Luchian Pantea, Sorin Fărcaș, Zsolt Asztalos și Ciprian Suciu.

Parada moto și Vița de Vie sâmbătă

Sâmbătă, 14 septembrie, va începe cu parada moto tradițională cu pornire de la locația festivalului. „Pentru paradă noi avem întotdeauna două mesaje, dintre care unul social, iar anul acesta mesajul este legalizarea lanesplitting-ului, adică împărțirea benzii cu automobiliștii, o chestiune care este legalizată peste tot în Europa, iar la noi încă nu este cuprinsă în legislație. Vom transpune nebunia din trafic a motocicliștilor prin ținută. Așa că așteptăm ca participanții la paradă să fie îmbrăcați cât mai nebunește, fără inhibiții, cum îi trăsnește capul”, a transmis organizatorul festivalului, Thomas Moldovan.

De la ora 17.00, scena mare îi vă găzdui pe Elendil, Acélszív – Ossian tribute band și Vița de Vie. Începând cu 23.30, cortul îi va găzdui pe cei de la White Mahala.

Elendil care a luat naștere în 2010 având ca membri pe Matyasi Melinda – vocal, Simon Ors – clape, backing vocals, Dobos Zsozso – tobe, Nagy Csaba – chitară, Manache Mihaly – chitară bas. Ei abordează genul muzical Symphonic Power Metal.

Acélszív reprezintă o formație tribute Ossian care a fost înființată în 2011.

Vița de Vie nu mai are nevoie de introducere, iar membrii Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea și Mihai Ardelean se vor asigura că fanii vor auzi cele mai iubite piese VdV pe scena Maris Fest.

Formația White Mahala îi are ca membri pe Ovidiu Niculescu la voce și chitară, Silviu Enache la chitară și mandolină, Călin Vama la bass, Doru Cinca la tobe și Sorin Nicolescu la trompetă. Formația White Mahala a obținut în februarie 2016 premiul „BEST ROCK ALBUM” în cadrul „The Akademia Music Awards” și cântă rock alternativ, „muzică lăutărească cântată pe ritmuri de rock”.

Ultima zi îi readuce la Mureș pe cei de la Compact

Duminică, 15 septembrie, ultima zi de festival, pe scena mare vor urca începând cu ora 17.00 Transylvanian Chilli Peppers, Timpuri Noi și Compact.

Formația Transylvanian Chilli Peppers, tribute band Red Hot Chilli Peppers, a luat naștere în anul 2017, iar de atunci băieții încearcă să redea cât mai mult spiritul și devotamentul formației originale. Prelucrând piesele formației din Los Angeles, trupa îi are în componență pe Varga András la voce, Balde Ernő Barna la chitară, Felei Ronáld la bass și Csegedi Szabolcs la tobe.

De la înființare până în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă underground, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist. Trupa era interzisă la radio și tv, iar cluburile care îi găzduiau riscau să fie închise. De atunci, după numeroase schimbări de componență și plecarea lui Artan, formația rămâne în continuare una apreciată de către fanii săi.

Compact este o formație muzicală românească de rock clasic, care a luat ființă în 1977, la Cluj, fiind fondată de către regretatul basist Teo Peter și chitaristul solo Constantin „Costi” Cămărășan. Formația a fost ruptă în ultimii ani în Compact B și Compact C, însă pe scena festivalului, conform spuselor organizatorilor, în urma câștigului din instanță, va urca formația care se numește simplu, Compact.

Pe toată perioada festivalului se vor desfășura concursuri specifice moto, concursuri specifice Maris, și chiar unul de crossfit, toate cu premii. Va fi o expoziție de motoare, de mașini, mâncăruri clasice de festival și bineînțeles, multă băutură.

Va fi organizată și o tombolă, iar banii vor merge integral, ca în fiecare an, la un caz social, de această dată pentru un băiat care a avut un accident și are nevoie de intervenții chirurgicale.

Partenerii principali sunt primăria Târgu Mureș și Azomureș, iar intrarea va fi, ca de fiecare dată, liberă.

Rock on!

Foto: Facebook Maris Fest


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.