Home / Cultură / FOTO: Ziua Comunei Deda, sărbătoarea tradițiilor, cântecului și jocului popular

FOTO: Ziua Comunei Deda, sărbătoarea tradițiilor, cântecului și jocului popular

Primăria și Consiliul Local al comunei Deda au organizat sâmbătă, 7 septembrie, o nouă ediție a Zilei Comunei Deda, eveniment găzduit în acest an de Piața Duminicală din imediata apropiere a râului Mureș.

Soliștii locali, la loc de cinste

Programul artistic al sărbătorii comunei Deda a fost deschis de către solistul Emil Pașcanu, urmat de recitalurile susținute de Natalia Moldovan, Ștefania Sălăgean, Andrada Dîmba, Miruna Chirilă, Andreea Alexandrescu, Andreea Pop, Ariana Morar, Diana Tișe, Andrei Istvan, Iustiniana Hancu, Dorin Ioan Bumbu, Maria Pop, Mara Stupar, Natalia Andone, Alexandra Stoica și Andreea Petruț. A urmat o repriză de dans popular cu Ansamblul „Csurgo” din Aluniș, soliștii Alexandra Togănel, Andrei Romanică și Ansamblul „Cununa Călimanilor” din Deda, instructor coordonator Vasile Gabor, proaspăt revenit de la un festival folcloric internațional din Yalova, Turcia.

 Voltaj, cap de afiș la Ziua Comunei Deda

Programul artistic a continuat cu recitalurile susținute de Mădălina Mureșan, Ansamblul „Cununa Călimanilor”, Lia Maria Bologa, Marinela Zegrean Istici. Seara, a venit rândul muzicii ușoare să fie prezentă în cadrul Zilei Comunei Deda, adusă pe scenă de soliștii Ștefania Luca, Miruna Luca, Diana Coman, Ancuța Fărcaș, Andreea Morar, Daria Pogăcean, Alexandra Cazan, Ilinca Fărcaș. Punctul culminant al serii a fost recitalul formației Voltaj, urmat de un impresionant foc de artificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noile scenarii de funcționare ale școlilor și grădinițelor din Mureș

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, scenariile de …