Home / Administratie / Programul „Fii corect! Semnalează corupţia!” ajunge la Târgu Mureș!

Programul „Fii corect! Semnalează corupţia!” ajunge la Târgu Mureș!

Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş va susţine, în perioada 7 – 21 septembrie 2019, o serie de activităţi de prevenire a corupţiei în 10 unităţi şcolare de pe raza judeţului Mureş, cu elevii din clasele a XI – a şi a XII – a. Cu acest prilej, vor fi distribuite materiale informative cu mesajele Generaţia Anticorupţie – 0800.806.806 şi „Fii corect! Semnalează corupţia!”.

Activitățile fac parte dintr-o suită mai largă de evenimente de informare şi prevenire la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Mureş, realizate cu sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş în perioada menționată, de către structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne specializate în domeniul prevenirii infracționlității.

„În acest context, vă reamintim faptul că Direcţia Generală Anticorupţie din este unitatea specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne. Principalele activități desfășurate de ofițerii D.G.A. sunt cele de informare şi de instruire anticorupţie a personalului M.A.I., de educaţie pentru promovarea integrităţii, atât la nivelul ministerului, cât şi al cetăţenilor, în special al tinerilor, precum și de cercetare a corupției şi identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie. De asemenea, în calitate de poliție judiciară, desfășurăm activităţi de cercetare penală în cazurile de corupție, sub coordonarea procurorilor specializați”, au transmis reprezentanții DGA în cadrul unui comunicat.

D.G.A. pune la dispoziţia cetăţenilor, trimestrial, în format electronic, materiale de informare privind activităţile de prevenire şi combatere desfăşurate, materiale ce pot fi vizualizate pe site-ul www.mai-dga.ro.

Cetăţenii judeţului sunt încurajaţi să sesizeze faptele de corupţie folosind Call center-ul anticorupţie 0800.806.806 sau direct la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureș din municipiul Târgu Mureş, str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, județul Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Copiii din Cuieșd (Pănet) iubesc natura

La Cuieșd, comuna Pănet, împreună cu preșcolarii și elevii din cinci clase ai Școlii Gimnaziale …