Share

Home / Administratie / “Informare acasă! Siguranță în Lume!”, în Mureş

“Informare acasă! Siguranță în Lume!”, în Mureş

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a găzduit, recent, o întâlnire în cadrul Campaniei naționale “Informare acasă! Siguranță în Lume!”, iniţiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi derulată în lunile august-septembrie 2019, în toate județele țării.

Evenimentul a fost moderat de subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, iar cele mai importante aspecte ale campaniei au fost subliniate de subsecretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu, consilierul președintelui Autorității Electorale Permanente, Titi Sultana, vicepreședintele Consiliului Județean Mureş, Alexandru Cîmpeanu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș, Gheorghe Ștef, coordonatorul Centrului Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, Cristina Zaharia, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, Eva Man şi șeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş, comisar șef de poliție, Machedon Bogdan.

”Campania “Informare acasă! Siguranță în Lume!” vizează în mod esențial informarea cetățenilor români cu privire la potențiale riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra în străinătate, fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență, fără a ști care le sunt drepturile, libertățile dar și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni. Noutatea din acestă etapă include informarea cu privire la votul în străinătate, în contextul alegerilor prezidențiale din această toamnă”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Târgu-Mureș, în agonie financiară?! Rectificarea de buget, amânată iar!

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureș au decis joi, 14 noiembrie, cu 13 voturi pentru și …

Share
Share