Merită să ai o pompă submersibilă în gospodăria de la țară Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 206 Vizualizări

Merită să ai o pompă submersibilă în gospodăria de la țară

De la MagTerm se pot achiziționa pompe submersibile de calitate care pot extrage apa din puțuri unde nivelul este de mai mult de 8 metri, așa încât utilizarea unei pompe de suprafață nu este posibilă. Ele sunt perfecte pentru utilizarea în gospodării și ferme  agricole, echipamentele de acest tip fiind împărțite după capacitate, înălțimea de ridicare și parametrii electrici pe care îi prezintă.

Pompa submersibilă de uz casnic, mai utilă decât crezi

 

Pompele submersibile tradiționale sunt dispozitive concepute pentru pomparea apei curate și non agresive din punct de vedere chimic, dar există și echipamente rezistente la diverse substanțe care în mod obișnuit ar deteriora o pompă clasică.

 

Prețurile la care se comercializează online aceste produse sunt unele extrem de atractive, motiv pentru care nu ar trebui să eziți și să îți achiziționezi o astfel de pompă cât de curând.

 

Evident, în afară de aceste pompe submersibile pentru activitățile desfășurate în mod cotidian în gospodărie, producători prestigioși se preocupă și de realizarea unor echipamente de înaltă clasă pentru utilizări speciale, spre exemplu pentru filtrarea apei din bazine și ștranduri.

Pompele submersibile, bune și pentru piscinele private sau publice

 

Faptul că există în prezent pompe submersibile pentru piscine ce pot fi achiziționate online de către particulari, nu doar de către firme, reprezintă un ajutor neprețuit pentru aceia care doresc să filtreze ușor și rapid apa dintr-un bazin.

 

Aceste echipamente – pompele submersibile, sunt ideale deci și pentru piscine, nu doari pentru fântâni, existând spre comercializate acum modele perfect adaptate pentru a putea filtra atât apa de la adâncime, cât și substanțe periculoase precum clorul, bromul și iodul, existente în apa din bazinele de suprafață.

 

Se știe că menținerea curată a apei dintr-o piscină impune circulația continuă a acesteia pentru ca toate componentele nedorite să fie captate de filtre.

 

La fel se întâmplă și în ștrandurile din București, unde astfel de pompe submersibile sunt de asemenea folosite pentru păstrarea unei igiene cât mai bune în ceea ce privește apa din bazine.

 

Revenind la piscinele particulare, trebuie să spunem că o pompă submersibilă are un principiu de funcționare în trei pași: pompa aspiră apa din bazinul respectiv, o filtrează și apoi o scurge înapoi purificată.  Este singura cale pentru ca aceasta să fie sigură pentru utilizatori, să nu existe impurități dăunătoare sau anumite produse care prin descompunere (de exemplu frunzele căzute în piscină) să atenteze la sănătatea celor ce intră în apă.

 

Spre deosebire de pompele submersibile obișnuite care au pur și simplu rolul de a scoate apa dintr-o fântână la suprafață sau de acele echipamente utilizate pentru a elimină excesul de apă provenit în urma ploilor torențiale de pe anumite suprafețe, pompele submersibile pentru piscine trebuie să fie anume construite pentru a putea să filtreze apa tratată, care conține diverse substanțe chimice agresive.

 

Specialiștii arată faptul că pentru nevoile particularilor care au piscine mici în curțile lor, o pompă cu o putere de câteva sute de watti este perfectă în timp ce în cazul ștrandurilor publice din București e nevoie de mai multe pompe submersibile care au o capacitate de filtrare substanțial mai mare.

 

Ideea de la care se pleacă atunci când se achiziționează o pompă de piscină de către o persoană particulară este următoarea: echipamentul ar trebui să asigure schimbarea completă a apei în maxim 8 ore, adică de trei – patru ori pe zi.

 

Pompa de piscină trebuie foarte atent aleasă, de regulă cu ajutorul unui specialist, deoarece dacă se achiziționează o pompă submersibilă de putere prea mică, aceasta nu va putea să asigură un flux optim al apei din bazin, în timp ce dacă se achiziționează una prea puternică, consumul de energie electrică va fi unul mult prea mare decât cel necesar în mod obiectiv.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE