Trei mureșeni pe tabloul Târgu Mureș World Tennis Tour. Doru Borșan junior, primul punct ATP Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 421 Vizualizări

Trei mureșeni pe tabloul Târgu Mureș World Tennis Tour. Doru Borșan junior, primul punct ATP

Pe terenurile de la baza Forza din Târgu Mureș se dispută în perioada 15-22 septembrie al doilea turneu internațional de tenis de câmp din circuitul ITF masculin disputat în orașul nostru, la doar o lună după precedentul. Cel mai mare turneu de tenis organizat în Târgu Mureș are premii totale de 15000 de dolari și face parte din calendarul Federației Internaționale de Tenis, organizat de ACS Tenis World, în categoria M15 Tennis Tour.

La al doilea turneu organizat anul acesta după cel din luna august vor lua startul un număr de peste 100 de jucători, acceptați pe baza clasamentelor ATP și ITF. Printre țările prezente cu jucători la acest turneu se numără Argentina, Ucraina, SUA, Bulgaria, Serbia, Rusia, Italia, Marea Britanie, Israel, Elveția, Ungaria și România.

La fel ca și precedentul și cele din această categorie, turneul are la bază un tablou principal de concurs cu 32 de poziții la simplu și unul cu 16 perechi la dublu. Pentru accederea pe tabloul principal, cei clasați sub cei care au acest drept în urma locului ocupat în clasament, vor disputa jocuri în calificări, pe un tablou de 48 de jucători.

 

Doru Borșan junior, prezent cu primul punct ATP obținut

 

La fel ca și în turneul precedent, pe tabloul de 32 se vor afla și târgumureșeni, de această dată trei, față de doar doi în luna august.

Unul dintre aceștia este Doru Borșan junior (în foto), jucător care a beneficiat de un wild card și a fost prezent și la turneul precedent. Dacă acesta a fost urmărit de ghinion prima dată și l-a întâlnit în primul tur pe unul dintre favoriți, cedând totuși mult mai strâns decât o arăta scorul, de data aceasta el vine cu un moral mai bun. La cei 18 ani tocmai a obținut primul punct ATP, învingându-l în primul tur al turneului similar de la Brașov pe Matei Georgescu, scor 7-6 (6), 6-2. De menționat, punctele ATP se obțin cu mult mai greu la acest nivel, câștigătorul unei partide în primul tur pe tabloul principal primind unul singur. Ca exemplu, ultimii jucători din top 1000 (o mie) ai circuitului profesionist au doar câte 9 puncte (!). În turneul de la Brașov Doru Borșan l-a întâlnit pe Nicolae Frunză, al doilea favorit și a cedat cu un dublu 1-6.

Al doilea participant mureșean este George Botezan, prezent și el în turneul de la Brașov, dar a cedat în primul tur, 3-6, 2-6 cu bosniacul Aziz Kijametovic. El nu a participat în urmă cu o lună, fiind prezent la alte turnee, în Irlanda. Al treilea este Șerban Mucenic, prezent și la primul turneu târgumureșean, dar a părăsit competiția tot în primul joc.

Sponsorii turneului sunt Nova Vitas 3D City, sponsor principal, Caparol România, Aliat, Maurer Residence Târgu Mureș, Regina Maria, Rețeaua Privată de Sănătate, Fomco Group, Oligraf, lasprom, Dorna, Hotel Plaza Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, iar intrarea spectatorilor este liberă pe toată durata turneului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE