Home / Religie / Părintele Cătălin Maier, aproape de tinerii credincioși din Șomoștelni și Valea Izvoarelor

Părintele Cătălin Maier, aproape de tinerii credincioși din Șomoștelni și Valea Izvoarelor

Parohia Valea Izvoarelor cu filia Șomoștelnic din cadrul protopopiatului Târgu-Mureș, a găzduit duminică, 8 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei o frumoasă acțiune filantropică, la inițiativa părintelui Cătălin Maier, preot al parohiei Târgu-Mureș VI.

Potrivit biroului de presă al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în centrul acțiunii s-a aflat  părintele Cătălin Maier care,  împreună cu familia, s-a deplasat la bisericile ortodoxe din satele Șomoștelnic și Valea Izvoarelor, unde a avut loc întâlnirea cu elevii Școlii primare. Alături de comunitatea credincioșilor parohiei Târgu-Mureș VI, părintele Cătălin Maier a adus o făclie de lumină și speranță pentru cei 45 de elevii ai Școlii primare din aceste sate. Fiecare elev a primit câte un ghiozdănel cu cele necesare începutului de an școlar, pregătit cu multă dragoste și prețuire de către familii cu copilași de aceeași vârstă. Emoția și măreția gestului pot fi evidențiate prin glasul unuia dintre copiii implicați în această activitate, care a lăsat în ghiozdanul oferit un mesaj emoționant scris pe o hârtie în formă de inimă: ,,Cu tot dragul pentru tine! Să le folosești cu bucurie! Un an școlar minunat!”.De asemenea, la Școala primară din Șomoștelnic a fost oferită o imprimantă multifuncțională, precum și alte materiale necesare desfășurării actului didactic. Prin toate aceste gesturi nobile, este evidențiată și prețuită munca monumentală pe care cele două învățătoare o desfășoară în aceste comunități, îngrijindu-se de pregătirea simultană a claselor 0-4. La finalul acestei zile binecuvântate în care frățietatea parohiilor s-a concretizat în cel mai frumos mod, al ,,Liturghiei de după Liturghie”, preotul paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea acestui evenimentul deosebit.

Sursă: www.reintregirea.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Grijă pentru persoanele nevoiașe din Reghin

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în perioada 7-8 mai 2020, Protopopiatul …