Home / Sport / Reci și calde pentru handbaliștii juniori

Reci și calde pentru handbaliștii juniori

Distribuie

Pornite cu câte o echipă la primele trei categorii de vârstă în campionatele handbaliștilor juniori, LPS Târgu Mureș și CSȘ Sighișoara au înregistrat rezultate mult diferite în debutul campionatului.

La juniori I cele două cluburi evoluează în seria B. Sighișorenii au fost finaliștii campionatului la această categorie de vârstă și au susținut doar partida din prima etapă, urmând ca jocul din a doua să-l dispute luni, la Sporting Ghimbav. În prima etapă au învins pe teren propriu cu 30-19 formația CSȘ Odorheiu Secuiesc, adversara târgumureșenilor de la LPS din etapa a doua. În premieră prezentă la nivelul juniorilor I, echipa LPS, pregătită de Alina Munteanu, a debutat cu o victorie în deplasare, 37-32 la CSȘ Sibiu, dar au cedat cu 24-30 în fața formației din Odorheiu Secuiesc. Jocul a fost mult mai echilibrat decât o arată scorul, dar diferența a făcut-o spre final căderea la capitolul psihic a mureșenilor. După ce mureșenii s-au aflat la conducere în prima repriză și au intrat la pauză cu avantahj minim (14-13), în prima jumătate a reprizei secunde harghitenii au preluat conducerea. S-a mers cap la cap până spre final, dar orice ratare a unui atac putea aduce desprinderea sau revenirea, Oaspeții au luat pentru prima dată un avantaj de trei goluri la intrarea în ultimele 10 minute, după care au reușit desprinderea, pe fondul precipitării mureșenilor. Lupta la această categorie se anunță una foarte echilibrată, cel puțin în această grupă.

Diferit la categoriile mai mici

Total diferit se prezintă lucrurile la categoriile juniorilor II și III. Aici cele două echipe se află în seria E la ambele categorii, iar LPS a avut starturi mai reușite. La juniori III se află în fruntea clasamentului, alături de Transilvania Brașov, singurele cu câte două victorii în două etape. Târgumureșenii au învins în runda inaugurală cu 33-25, tocmai la CSȘ Sighișoara, după care s-au impus pe teren propriu cu 34-23 (20-13) în fața formației Sporting Ghimbav.

Dacă partidele etapei a doua de la juniori III s-au disputat sâmbătă, la juniori II jocurile, tot în seria E, urmau să aibă loc duminică. LPS avea ca adversară tot formația din Ghimbav, după 31-28 în prima etapă, la CSM Sfântu Gheorghe, iar CSȘ Sighișoara, care a cedat în prima etapă la Ghimbav cu un neverosimil 42-47, urma să întâlnească pe teren propriu CSȘ Odorheiu Secuiesc.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: CSM Târgu Mureș a învins din nou Oradea

Distribuie Echipa de baschet masculin – Liga I din cadrul CSM Târgu Mureș a jucat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.