Home / Invatamant / Educație juridică pentru tineri cu judecătorul Cristi Danileț

Educație juridică pentru tineri cu judecătorul Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Danileț ne invită duminică, 22 septembrie, de la ora 12.00, la o lecție demonstrativă de educație juridică pentru tineri care se va desfășura la Uzina Foto, organizată de Asociația Amper.

Acesta va fi un atelier practic de educație juridică: de la ce vârstă riști un dosar penal, cum poți preveni comiterea de infracțiuni, ce faci dacă ești prins fără bilet în autobuz, poți filma o bătaie la școala, ce faci când ești șantajat cu poze intime, cum poate fi ascultat legal telefonul tău, ce fel de droguri nu se pot consuma în România sau cum te comporți într-o sală de judecată?

Cristi Danileț va exemplifica subiectele abordate cu cauze pe care le-a soluționat ca judecător.„În România, există 9600 de legi, aflate în vigoare, însă educația juridică lipsește cu desăvârșire. Vei afla ce trebuie să faci pentru a studia Educație juridică la școală și ce pericole poți evita dacă cunoști și înțelegi legile. Evenimentul va fi unul interactiv și vei primi răspunsuri concrete la întrebările tale”, au transmis organizatorii evenimentului.

Lecția este gratuită și este recomandată în special elevilor de liceu, dar este o oportunitate, unică în Târgu Mureș, pentru orice tânăr care dorește să deprindă cunoștințe minime pentru a descâlci hățișul legislativ.

Vă puteți înscrie aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sângeorgiu de Mureș, o comună unde merită să trăiești

Vegheată de Dealul Pițigoiului, grănițuită de râul Mureș, dăruită cu ape minerale clorurate, sodice, iodurate, …