Home / Reghin / FOTO: Ziua Porților Deschise, la Detașamentul de Pompieri Reghin

FOTO: Ziua Porților Deschise, la Detașamentul de Pompieri Reghin

Distribuie

Ca în fiecare an, pe 13 septembrie, subunitatea de pompieri Reghin din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș și-a deschis porțile, fiind așteptați elevii și cadrele didactice să vadă de aproape cum și unde se desfășoară ctivitatea  pompierii reghineni. Printre cei care au trecut pragul Detașamentului de Pompieri Reghin  au fost și elevii școlii din Dedrad, comuna Batoș, însoțiți de cadrele didactice Lavinia Mureșan și Delia Molinari,  prilej cu care au văzut pe viu o parte din arsenalul din dotarea pompierilor reghineni.„Suntem clasa a III-a din cadrul Școlii Gimnaziale Batoș, structura Dedrad. Am dorit să vizităm împreună cu elevii noștri unitatea de pompieri din Reghin  pentru a familiariza copii cu tehnica folosită de  pompieri în procesul lor de muncă, ce mașini au în dotare, ce utilaje folosesc. Considerăm  că a fost o oră extrem  de educativă pentru ei, au asimilat cunoștințe și lucruri noi cu prilejul acestei vizite. Este prima lor vizită de acest  gen pentru acești elevi, proaspăt ajunși în clasa a III-a,  dar cu siguranță vor urma și altele”, ne-a declarat Delia Molinari.

Arsenalul pompierilor,  pe placul micilor vizitatori

Elevii au avut parte de o lecție inedită despre meseria de pompieri, intrând,  preț  de o oră,  în pielea salvatorului în albastru, atât la volanul unei autospeciale cu spumă, în ambulanța SMURD sau purtând vesta de salvare din dotarea bărcii de intervenție a pompierilor.„Elevii au făcut cunoștință cu mașina de intervenție cu apă și spumă, cu ambulanța SMURD, încă de la intrarea în unitate. Apoi au văzut restul utilajelor aflate în dotarea pompierilor, camionul de intervenție, barca pneumaticîă de intervenție, și nu în ultimul rând, platoul de instrucție. Nu este o meserie simplă cea de pompier, dar e ceva care ce te ține mereu în acțiune. Aici nu apare rutina, nu faci în fiecare zi același lucru, și asta face parte din farmecul acestei meserii .Dar cel mai plăcut lucru îl reprezintă satisfacția muncii depuse, când mergi acasă și ști că ai salvat o viață, chiar și de animal”, a precizat sergent major servant Marius Lepșa, din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.