Home / Sport / Participare record la Cupa TT Concept Adial

Participare record la Cupa TT Concept Adial

Ediția a IX-a a competiției de tenis de masă pentru amatori Cupa TT Concept Adial Târgu Mureș, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute în Sala Sporturilor a fost una deosebită din mai multe puncte de vedere. De această dată turneul s-a desfășurat pe durata a două zile, la 4 categorii. Lastart s-au aliniat peste 200 de participanți din toată țara, astfel: Târgu Mureș (45 participanți), Cluj Napoca (16), Sibiu (13), Miercurea Ciuc (11), Târnăveni (11), Bistrița (9), Brașov (8), Gheorgheni (7), Luduș (7), Alba Iulia (6), Dumbrăveni SB (6), Reghin (6), Sovata (5), Vatra Dornei (5), Moinești (4), Sânpaul (4), Aita Mare (3), Borsec (3), Sighetu Marmației (3), Straja (3), Băgaciu (2), Baia Mare (2), Beclean (2), Botoșani (2), București (2), Câmpia Turzii (2), Cisnădie (2), Deva (2), Iași (2), Luna CJ (2), Năsăud (2), Praid (2), Războieni (2), Turda (2), Zalău (2), Aiud, Arad, Blaj, Câmpina, Chibed, Craiova, Deda, Ditrău, Fântânele, Hațeg, Iedera, Lugoj, Mediaș, Odorheiu Secuiesc, Păulești, Ploiești, Sângeorgiu de Pădure, Sânnicolau Mare, Șelimbăr, Sighișoara, Suseni și Toplița câte 1 jucător

Cele patru categorii nu au fost departajate doar din punct de vedere valoric, fără limite de vârstă sau sex, astfel încât au avut loc partide între veterani și juniori, băieți sau fete, încadrați la una dintre categorii în funcție de media punctelor obținute la turneele precedente la care au participat în cadrul competițiilor rezervate amatorilor.

Majoritatea participanților fiind foști jucători care au evoluat la diverse nivele, jocurile au fost atractive, de unalt nivel tehnic și spectacular.

Întrecerile s-au disputat pe 20 de mese și, în premieră, toate mesele au avut și scorer.

Sistemul de joc a permis tuturor participanților să avanseze chiar dacă au luat un start mai puțin reușit. Din „grupele inferioare”, alcătuite din câte 6 jucători, după disputarea partidelor în sistem turneu, s-au calificat în faza a doua a competiției primii patru clasați. Din faza „grupelor secundare” primii doi au intrat pe tabloul eliminatoriu, de 32, sau 16, în funcție de numărul celor înscriși. Partidele s-au disputat după sistemul 3 victorii din maximum 5 seturi.

Șapte medaliați mureșeni

Dintre cele 16 medalii acordate, câte patru la fiecare categorie, 7 au revenit jucătorilor din județul Mureș, care au cucerit 3 locuri 1, 2 locuri 2 și 2 locuri 3. În prima zi au avut loc întrecerile de la categoriile Elite și Open, cele care aveau în componență cei mai valoroși jucători. La Elite au fost înscrși un număr de 36 competitori, iar la Open 84. La prima categorie pe primul loc s-a clasat târgumureșeanu Simon Csaba (în foto), un obișnuit învingător la aceste întreceri. Finalistul categoriei a fost clujeanul Maximilian Marchiș, iar Teleki Zsolt (Cluj Napoca) și Marcel Surdu (Iași) au intrat în posesia medaliilor de bronz, finala mică nedisputându-se. Categoria Open a primei zile a avut un număr mai mult decât dublu de participanți (84), necesitând un tur suplimentar pe tabloul eliminatoriu. În ultimul act au ajuns arădeanul Kaposta Victor și târgumureșeanul Andrei Orha, primul încheind victorios, precum prenumele său. Pe treapta a treia au urcat sibianul Cornel Migea și un alt târgumureșean, Dorin Motorga.

A doua zi a fost rezervată celor de la categoriile Avansați (72 participanți) și Începători (48)

La prima finaliștii au fost doi jucători mureșeni. Victoria i-a revenit lui Sorin Ciurcă, din Târnăveni, fiind urmat pe podium de târgumureșeanul Adrian Săndulescu, iar pe locul III s-au clasat Șerban Nițu (Păulești) și Lovasz Vilmos (Gheorgheni).

La categoria Începători printre cei patru semifinaliști s-au aflat alți doi mureșeni. A învins Florin Cornel Marin (Târgu Mureș), finalistul a fost brașoveanul Răzvan Babeș, iar semifinaliștii ocupanți ai locului 3 Cosmin Tenea (Sighișoara) și Dan Kondort (Sibiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mihai Vereș, primul jurnalist pensionat de la Zi de Zi!

Echipa cotidianului Zi de Zi îl felicită pe Mihai Vereș, redactor responsabil de domeniul Sport, …