Home / Invatamant / Proiecte cu și pentru tineri din comunitate, la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

Proiecte cu și pentru tineri din comunitate, la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”

Distribuie

La Liceul Tehnologic „Lucian Blaga”, Reghin, datorită Asociației „Euro-Centrum” și unor profesori și elevi sufletiști, se derulează trei proiecte de interes local și nu doar.

Reamenajarea spațiului verde din curtea școlii

Primul dintre acestea este „Clasa Green”, proiect finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România. Acesta prevede,  pe lângă diferite activități educaționale ecologice și de sănătate, reamenajarea spațiului verde din curtea școlii. Până în prezent s-au plantat puieți, s-a amenajat o groapă de compost și s-au pictat pereții acareturilor. Elevi voluntari din clasele a 10-a au creat schițe, au ales proiectul câștigător, iar azi pe lângă flori, fluturi și albine, te poți bucura de „Noaptea Înstelată” a lui Van Gogh. Tot cu ajutorul voluntarilor s-a realizat un mini-amfiteatru în aer liber unde începând cu acest an școlar se vor desfășura activități educaționale formale și non-formale. Alte detalii puteți afla pe pagina de Facebook al proiectului “Clasa Green”.

Grija pentru calitatea aerului

„Aerul, pe care îl respirăm”, finanțat de Științescu Mureș, este un alt proiect de succes al colectivului școlii. Din banii alocați, s-au achiziționat dispozitive FLOW care măsoară calitatea aerului. Trebuie menționat faptul că nivelurile de poluare au fost stabilite în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății. Elevii voluntari monitorizează diferite zone din oraș, iar rezultatele sunt publicate pe pagina de Facebook al proiectului „Științescu Blaga”.

Spații non-formale de învățare

Nu în ultimul rând, proiectul „Cool in School” este susținut prin programul Abonament pentru Comunitate. Prin acest proiect se dorește creearea unor spații non-formale de învățare prin amplasarea unor elemente modulare care să poată fi utilizate atât pentru activități școlare cât și extrașcolare și culturale.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.