Home / Sport / Calificări cu scor identic, la dublu, pentru mureșeni

Calificări cu scor identic, la dublu, pentru mureșeni

Distribuie

În prima zi a turneului de tenis ITF Tennis Tour care se dispută pe terenurile bazei Forza din Târgu Mureș s-au jucat cele șase partide de simplu din calificări, care au completat tabloul de 32, și cele 8 jocuri din primul tur la dublu. Dintre cele 16 perechi angajate în proba de dublu, 7 au fost alcătuite din jucători din România și alte 3 cu câte un jucător român. În două din cele opt meciuri de dublu au evoluat și jucători mureșeni. Ambele perechi cu mureșeni în componență au reușit calificarea în „sferturi” câștigând cu același scor: 7-5, 6-2.

Cristian Ștefan Moldovan nu participă în turneul de simplu, iar la dublu a reușit împreună cu Călin Manda (foto 2) să treacă de perechea sârbo-germană Marko Pavlovic-Marco Zelch.

Înscris și în proba de simplu, Doru Borșan junior l-a avut la dublu alături pe favoritul 1 al turneului, sârbul Marko Tepavac. Ei au  întâlnit în primul tur perechea românilor Vlad Dancu-Alexandru Bodnariuk. Aceștia din urmă au început bine jocul la serviciu, cu 40-0, dar au cedat primul joc, iar pe serviciul sârbului break-ul a fost confirmat. Dancu-Bodnariuk au revenit cu trei game-uri consecutive și au condus până la 5-4. Alte trei game-uri câștigate de Tepavac-Borșan au încheiat primul set și aceștia au început tot cu break setul secund. Adversarii s-au apropiat la un game doar de două ori, dar după 2-3 nu au mai ținut pasul. Ambele seturi au fost încheiate pe serviciul lui Doru Borșan, care își pierduse primul serviciu în debutul primului set, dar le-a valorificat pe toate în care a fost la serviciu.

El îl va avea în primul tur al probei de simplu tot pe Vlad Dancu. Partida va avea loc pe terenul 5 al bazei, nu înainte de ora 16.00. Înaintea acesteia, pe același teren, în jurul orei 13.30 va avea loc întâlnirea dintre cel mai bine clasat jucător mureșean, George Botezan, care îl va întâlni pe austriacul Jonas Trinker. Al treilea jucător mureșean prezent pe tablou, Șerban Mucenic va juca al treilea meci de pe terenul 2, după ora 12.00, cu Nini Gabriel Dică, singurul dintre adversarii mureșenilor clasat mai jos de locurile 1000 în clasamentele ATP și ITF.

17 dintre cei 32 jucători ajunși pe tablou sunt din România, dar numai 3 dintre aceștia se numără printre cei 8 stabiliți ca favoriți.

 

De asemenea, verificati

Proiectul ”CSU în Școală” continuă

Distribuie Clubul Sportiv Universitar (CSU) Târgu Mureș și Centrul Universitar de Excelență în volei, entități …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.